PTE-ÁOK fogorvosi és általános orvosi szak között van átjárhatóság?
Figyelt kérdés
A tanterv hasonló, ezért kérdezem, hogy ha nem vesznek fel általános orvosira, de fogorvosira mondjuk igen, akkor később még átmehetek egyikről a másikra? Az első pár évben igazából szinte ugyanazt tanítják, később van, az 5-6. évtől, jelentős különbség. Szóval szerintetek lehetséges?2014. jan. 20. 14:35
1/3 anonim válasza:
Nincs átmászkálás. Újra kell felvételizni. Pár tárgyat el lehet fogadtatni. De fogorvosin általában magasabb a ponthatár.
Egyébként sok sikert a felvételihez.
És előre is üdv a Potén (gonosz mosoly mellékelve):
"Én rajtam jutsz a kínnal telt hazába,
én rajtam át oda, hol nincs vigasság,
rajtam a kárhozott nép városába.
Nagy Alkotóm vezette az igazság;
Isten Hatalma emelt égi kénnyel,
az ős Szeretet és a fő Okosság.
Én nem vagyok egykoru semmi lénnyel,
csupán örökkel; s én örökkön állok.
Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Akkor nem értem miről magyarázott nekem ma a tanárom.. Az volt a baja, hogy orvosi mellett valami ETK-t akarok megjelölni harmadik lehetőségként felvételire. Szerinte ez így nem jó, mert akkor menjek inkább fogorvosira, mert onnan hátha át lehet kerülni általános orvosira. Hát nem. Mondjuk nem is lenne sok értelme, pláne ha még a ponthatár is magasabb. :) Áhh, komolyan kezd elegem lenni. Egyszer eldöntöttem, hogy orvos leszek, aztán hajlottam a gyógyszerészi felé is, most valamilyen átmenetként azt szeretném, ha felvennének általános orvosira, ahol aztán szakorvosképzésben van farmakológia, ahol gyógyszerhatástannal foglalkoznak. Szóval ez így Ok lenne, és akkor jönnek olyanokkal, hogy menjek fogorvos szakra. Nem, nem megyek fogorvos szakra, nem érdekel! Egy hete ezen rágom magam, végre eldöntöttem, hogy hova akarok menni, akkor most már hagyjanak békén az ilyenjeikkel. PTE-ÁOK általános orvosi kar belgyógyász-farmakológus szakorvos. Kész. A szakképzés még változhat, de a cél megvan, innentől pedig hagyjanak békén a diplomaosztóig. :)
2014. jan. 20. 16:46
3/3 anonim válasza:
Van átjárás, ez hülyeség hogy nincs. Fogorvosiról általános orvosira igen, át lehet jelentkezni 1 (és talán másod) év után csúszás nélkül. A törzsanyag nem csak hogy hasonló, de ugyanaz, együtt vagyunk. Van pár tárgy különbség, de azokra nem épül semmi, úgyhogy utólag teljesíthetőek. Viszont a fogorvosira több pont kell, mint ÁOSZ-ra, emiatt azt viszont már el tudom képzelni, hogy pl FOSZ-ra ÁOSZ-ról már nem lehet csak úgy átjelentkezni, akkor tényleg felvételizni kell. Nem csak azért tudom, mert fogász hallgató vagyok itt, hanem mert van egy csoporttársam, aki 3 évet lehúzott ÁOSZ-on, vmiért mégis átvették FOSZ-ra újra felvételi nélkül, és ő maga mondta nekem, hogy ha át szeretnék jelentkezni (mert nem kizárt), akkor megtehetem első év végén és még csúszni sem fogok. Különben a fogászoknak már az első évben van szakmai tárgyuk, de a harmad évtől már nagyon kezd eltávolodni az általános orvosi képzéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!