Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék megkérdezni első...

Szeretnék megkérdezni első éves fogorvos hallgatókat. Milyen az órarend? Mennyi szabadidőtök marad? Mennyire nehézek a mindennapok, a vizsgák?

Figyelt kérdés

#órarend #Fogorvos hallgatók
2014. jan. 18. 00:22
 1/7 anonim ***** válasza:
2014. jan. 18. 01:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Ebbe az órarendbe jönnek még bele az elektív és fakultatív tárgyak. kb. 6-8 óra.

az órarendnek csak az egyik felét kell nézni, a két csoport miatt van elosztva.

2014. jan. 18. 01:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Aranyos vagy! :)Én is letöltöttem a hivatalos órarendet...:) Azt szeretném tudni,hogy a mindennapok hogyan zajlanak. Tehát minden órára kötelező bejárni? Tantárgyak,vizsgák nehézsége...Minden nap muszáj tanulni? Ilyesmi érdekelne :)
2014. jan. 18. 20:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Én orvosira járok Debrecenbe, de a fogász és az orvosképzés nagy része azonos az első néhány évben. Az órarend nálunk is attól függ, hogy mennyi plusz órát veszel fel, de általában 4-re végezni lehet az órákkal, persze van, hogy később, de akkor lyukasóráid is vannak és van időd elmenni ebédelni... Előadásokra nem kötelező bejárni, de nagyon megéri, mert egyrészt az előadások anyagát kérik számon, másrészt néhány tantárgyból pluszpontokat kapsz az év végi vizsgához, ha mindegyik előadáson ott vagy. A mindennapok kb. ugyanolyan nehezek, mint gimiben, de itt előre kell készülni pl. gyakorlatokra, át kell nézni a kísérletek elméleti hátterét, stb. A szorgalmi időszak legnehezebb részét a zh-k és a gyakorlati vizsgák adják, és szerintem kevés az az ember, aki a mindennapi tanulás nélkül mindegyiket sikeresen kivitelezi... A vizsgaidőszak elég nehéz, de egy jó adag kitartással és szerencsével simán letudható...
2014. jan. 28. 14:45
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítségedet :)

Azért kíváncsiskodom,mert nagyon szeretném elkezdeni,de tartok tőle... van egy 14 hónapos kisbabánk. Kitartással és szorgalommal nincs baj, a szerencsével már inkább :(

Annyit elárulsz még,hogy kb mennyi vizsga van egy vidőszakban?

Köszönöm szépen! :)

2014. jan. 29. 14:41
 6/7 anonim ***** válasza:
A vizsgák száma egyetemenként és évfolyamonként is nagyon változó. Még csak most vagyok túl az első vizsgaidőszakomon, 10 tantárgyam volt, de csak 2 vizsgám, a többit vagy sikerült úgy megcsinálni, hogy szorgalmi időszakban megajánlották a jegyet, vagy zh-k alapján döntötték el, hogy mi kerüljön az indexbe. A legkevésbé szerencséseknek 4 vizsgája volt/van ebben az első félévben. Ha nekivágsz az egyetemnek, akkor sok kitartást kívánok! :)
2014. jan. 31. 16:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Debrecenbe szeretnék jelentkezni..

:) Nagyon köszönöm a válaszodat :) sokat segítettél :

Sok sikert kívánok! :)

2014. febr. 1. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!