Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » MI kell ahhoz, hogy pszichológ...

MI kell ahhoz, hogy pszichológus lehessek?

Figyelt kérdés
Jelenleg 11. osztályos vagyok és engem nagyon megfogott ez a szakma. A tanulmányi átlagom sajnos csak 3,5 körül mozog, de ha kell akkor ezt feljebb tudom javítani.

2014. jan. 16. 16:12
 1/2 anonim ***** válasza:
Egy emelt szintű érettségi legalább.Jó,ha rányomsz a bioszra,magyarra,nyelvekre.Kezdj el tanulni, 3,5 körüli átlag elég halovány oda.
2014. jan. 16. 17:32
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Olvass utána, rengeteg ilyen kérdés van itt gyakori kérdéseken is, illetve minden információ fent van felvi.hu-n.

A pszichológiához érettségizhetsz biológiából, matematikából, idegen nyelvből, irodalomból, történelemből. Ebből az első kettőt mindenképp használnod kell majd az egyetemen, ugyanis a statisztikát és az anatómiát elég komolyan veszik.

A szakra általában legalább 435 pont kell, azaz nagyon jó pontszámot kell elérni az érettségin és az sem hátrány, ha a bizonyítványod is közel kitűnő. És nemcsak a bejutás a nehéz, fontos, hogy, ha tényleg pszichológus akarsz lenni, elkötelezettnek kell lenned. Nemcsak az 5 év egyetem vár, hanem a szakpszichológusi képzések és rengeteg önismeret, amit mind neked kell fizetni. Nem egyszerű bejutni.

2014. jan. 16. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!