Ilyen alacsonyak volta régen a ponthatárok?
Én értelmezek rosszul valamit? Hogy számították akkoriban, hogy a legmagasabb pont is csak 120 körül volt?
Például:
Bocsánat! A link nem jó, mert nem tudok úgy linkelni, hogy az iskola is benne maradjon.
Én éppen a Dunaújvárosi főiskola 2005ös évét néztem.
Mert más volt a pontszámítás.
Sok évig volt a jól bevált 120+8-as rendszer, ami azt jelentette, 60 hozott pont, 60 szerzett pont (felvételi), volt ahol duplázni lehetett előbbit is, vagy csak utóbbit, 3 pont járt a középfokú nyelvvizsgáért, 5 a felsőfokúért és 3 pont kiemelkedő sportteljesítményért (de a 3-ért már olimpiai helyezés kellett).
Ezt váltotta fel 2005-ben a 120+24-es rendszer, ahol már a szerzett pont az érettségiből számolódott, a hozott pont ugyanúgy mint korábban, de csak a szerzett pont volt duplázható. A pluszpontoknál meg bejött az emelt szintű érettségi(7 pont volt azt hiszem), a nyelvvizsgákból pedig többet is be lehetett számítani (különböző nyelvekből, úgy értem), valamint többet értek, mint korábban (azt hiszem 7 volt a középfokú), és ezt 24-ben maximalizálták.
Néhány évvel később a 120+24-ből lett a 400+ rendszer, amit azóta több ponton is változtattak, pl. a szerzett pontok sávos számolása helyett pontonként kezdték számolni.
Értem, köszönöm, gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet.
A 120+24es kicsit zavaros még nekem.
Melyik volt a szerzett és melyik a hozott pont?
Írtatok felvételit a főiskolán?
Hogyan lehetett duplázni?
A 120+24 azt úgy értettem, hogy 120 az alappont, 24 a maximum pluszpont (most ahogy 400+80, vagy 400+100 van, nem tudom épp mennyi). A hozott és szerzett az 60-60 lehetett maximum, az adta a 120-at.
Nem, már nem volt felvételi a főiskolán művészeti szakokat leszámítva, utoljára felvételi 2004-ben volt, de akkor sem mindenhol. A hozott pontból 50 a középiskola utolsó 2 évének 5 tárgyából jött össze, 10 az összes érettségi jegyből. A szerzett pont 2 érettségi tárgyból, ami adott szakra kellett, ezt lehetett duplázni, akkor a hozott pontszám nem számított, mert ennek a dupláját vették. A duplázás automatikus volt, tehát ha a szerzett duplája több volt a hozott + szerzett pontszámnál, akkor ez számolódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!