Hogy lehet, hogy ebben az évben jóval alacsonyabbak a ponthatárok? Szerintem ez nem igazságos.
Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 23:57
1/17 anonim válasza:
Hát az biztos, hogy kész vicc volt az egész, voltak helyek, ahova 240 ponttal be lehetett jutni..:D
2/17 anonim válasza:
Mi az, hogy nem igazságos? A ponthatárokat a jelentkezők száma és azok eredményei határozzák meg. Nem volt titok, hogy idén kevesebben jelentkeztek, mint tavaly, illetőleg pl orvosira 2 emeltet jól megírni nem könnyű. Persze, láttam hogy másutt is eléggé lecsökkent, az engem is nagyon meglepett, de biztos nem ok nélkül. Aki majd nem bírja, az úgy is kibukik, aki meg jól teljesít, annak mind1 mennyivel került be a lényeg, hogy benn van. Igazságos, mert semmit nem változott a besorolás a tavalyihoz képest. Meglepő? Igen, valóban az. Én lepődtem meg a legjobban, mikor láttam, felvettek fogorvosira, mikor már 2 hónapja végleg elástam. Ettől függetlenül igazságosnak tartom, jók voltak az eredményeim, sokat is tanultam, és én magam is úgy érzem, megérdemlem. Mi a nem igazságos?
3/17 anonim válasza:
Miért? Ha meg magas lenne, akkor az nem lenne igazságos. Akinek nincs keresnivalója egy adott szakon, úgyis kibukik, tök mindegy, hogy mennyi volt a ponthatár.
Tudod, én mennyivel felette vagyok a ponthatárnak? 147 ponttal. Most mondjam azt, hogy ez nem tükrözi a szakom minőségét?
4/17 A kérdező kommentje:
Szerintem nem igazságos, mert volt, aki tavaly sokat tanult azért, hogy bekerüljön az orvosira és lecsúszott pár pont miatt...és nem ment arra a helyre ahová szeretett volna, hanem a 2. 3. helyre...idén pedig simán bejutna. Ezért.
2013. júl. 25. 00:07
5/17 anonim válasza:
-.-" miért nem tudják egyesek felfogni, hogy működik a felvételi?
6/17 anonim válasza:
2. válaszoló vagyok. Akkor tájékoztatlak, hogy tavaly 3 ponttal csúsztam le orvosiról, de nem mentem más szakra, mert az volt az álmom, mindenáron oda akartam menni. Ennyit erről. Engem is meglepett, talán jobban, mint Téged, mert tényleg nem számítottam rá, de ez van. Nincs ebben semmi igazságtalan.
7/17 anonim válasza:
Hát szerintem meg aki egy próbálkozás után feladja, az nem is akarta igazán.
8/17 anonim válasza:
Mondjuk az SE-re (Semmelweis) orvosira még minding négyszázhúsz fölött most is a ponthatár-
Csak vidéken ment négyszáz alá, ami nagy meglepetés
9/17 anonim válasza:
lehet hogy esetleg nehezebbek voltak az érettségik? a kémia elvileg kegyetlen volt, és az eléggé beszámít orvosira...
10/17 anonim válasza:
a SZTE általános orvosira 383 pont kellett.... nekem annak idején 396 pontom volt, de csak a gépészmérnökire futotta :DDDD most simán lehetnék orvos is :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!