Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy lehet, hogy ebben az...

Hogy lehet, hogy ebben az évben jóval alacsonyabbak a ponthatárok? Szerintem ez nem igazságos.

Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 23:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Tavaly még nem kellett két emelt. Gondolom emiatt sokan esetleg meg sem próbálták idén az orvosit, így kevesebb volt a jelentkező. Plusz két emeltre azért mégis nehezebb felkészülni, mint egyre, ez pedig okozhatja az eredmények romlását. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy degradálni kell bárkinek is az eredményét. Attól még valaki teljesíthet jól az egyetemen és később a szakmájában, hogy épp a ponthatáron volt a felvételikor. Majd az egyetemi évek eldöntik. :)
2013. júl. 25. 02:33
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát, orvosihoz annyit tudok szólni, hogy nagyon látszik a két emelt. Nem véletlenül mentek oda inkább nyelvvizsgával, egy emelttel és egy középpel, míg lehetett. Az, aki tavaly ilyen felállásban (tehát az egyik tárgya közép volt) szerzett 415-420 körül pontot, szerintem 380-390 körül szerzett volna, ha leültetik mindkettőből az emelt elé. Egy közép kémia ugyanis az emelthez képest szinte semmi. Csak hát tavaly még nem ilyen volt a rendszer. Ezek a mostani pontok tükrözik a természettudományos oktatást középiskolákban. Ha sikerül visszatornázni a régi ponthatárt 2 emelttel, akkor büszkék lehetnek magukra, elmodhatják, hogy javítottak. A pontok nem az egyetem színvonalát jelképezik, hanem az adott évfolyam teljesítményét, és orvosin úgyis kiszórják a nem odavalókat. Amúgy ismerek más, nem könnyű karon olyat, aki 360 ponttal jutott be, és a 420-430 stb. pontosokat leverve szinte színötös, TDK-zik, a legjoban közé került. Szóval, ha valaki 383 pontot ért is el, nem kell magát temetnie, hanem odatennie, és a 460 pontos sem dőlhet hátra nyugodtan, hogy hát ez pipa. Az egyetem teljesen más rendszer, és lehet, hogy a gimnáziumi rendszerben 380-400 körüli pontot összekaparónak összességében jobban be fog jönni.
2013. júl. 25. 09:49
 13/17 anonim ***** válasza:

Miért sajnálod tőlük? Nem szép dolog!

Egyébként egyre alacsonyabb lesz mert demográfia hullámvölgy van.

2013. júl. 25. 10:26
 14/17 A kérdező kommentje:
Én nem sajnálom tőlük, nem erről van szó. Csak ismerek olyat, aki feladta emiatt az orvosit. Egy évet pedig nem akart halasztani, mert úgy gondolta, hogy jövőre sem fog bekerülni, mert mindenki arra számított, hogy a ponthatárok vagy kb ugyanolyan szinten lesznek, vagy pedig még nőnek. Emiatt most mást választott, úgy járt, mint az egyik hozzászóló. Lehetett volna orvos is belőle. Nem csoda, hogy kicsit most emiatt tegnap bosszankodott nekem.
2013. júl. 25. 10:35
 15/17 anonim ***** válasza:

de akkor ez az ismerősöd miért nem tett le még valami pluszt az asztalra? miért nem jelentkezett újból? várható volt, hogy ilyen alacsonyak lesznek a ponthatárok

nekem ne mondja senki, hogy egy emelt érettségire 1 év alatt fel lehet készülni, hát még kettőből, valamint nagyon kevesen jelentkeztek idén, ezért lettek alacsonyak a ponthatárok, nem azért, mert a gonosz egyetemek meg főiskolák most így döntöttek...

2013. júl. 25. 11:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Én is megdöbbentem a pontokon, ki is fejtetem a vélemyényemet erről más kérdésnél.

De attól még igaz az, hogy a pontokat a felvételizők alakítják. Ez nem a kormány vagy az OM vagy az akármi kicseszése, szimplán az idei felvételizők pontjait tükröti.

Ha az ismerősöd volt olyan "hülye", hogy feladta, akkor így járt. Újra kellett volna jelentkeznie, ha annyira orvos akarna lenni. Nem utólag sírni.

De ezek szerint csak nem akarta annyira. Ha pedig nincs benne elhivatottság, megette a fene az egészet.

2013. júl. 25. 13:50
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is ez az így jártunk tipikus esete.

A jelentkezést több helyre is be lehet adni és manapság ha valaki megteheti hogy több vasat tart egyszerre a tűzben és nem teszi az csak magára vethet.

2013. júl. 25. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!