Hogy lehet, hogy ebben az évben jóval alacsonyabbak a ponthatárok? Szerintem ez nem igazságos.
Miért sajnálod tőlük? Nem szép dolog!
Egyébként egyre alacsonyabb lesz mert demográfia hullámvölgy van.
de akkor ez az ismerősöd miért nem tett le még valami pluszt az asztalra? miért nem jelentkezett újból? várható volt, hogy ilyen alacsonyak lesznek a ponthatárok
nekem ne mondja senki, hogy egy emelt érettségire 1 év alatt fel lehet készülni, hát még kettőből, valamint nagyon kevesen jelentkeztek idén, ezért lettek alacsonyak a ponthatárok, nem azért, mert a gonosz egyetemek meg főiskolák most így döntöttek...
Én is megdöbbentem a pontokon, ki is fejtetem a vélemyényemet erről más kérdésnél.
De attól még igaz az, hogy a pontokat a felvételizők alakítják. Ez nem a kormány vagy az OM vagy az akármi kicseszése, szimplán az idei felvételizők pontjait tükröti.
Ha az ismerősöd volt olyan "hülye", hogy feladta, akkor így járt. Újra kellett volna jelentkeznie, ha annyira orvos akarna lenni. Nem utólag sírni.
De ezek szerint csak nem akarta annyira. Ha pedig nincs benne elhivatottság, megette a fene az egészet.
Szerintem is ez az így jártunk tipikus esete.
A jelentkezést több helyre is be lehet adni és manapság ha valaki megteheti hogy több vasat tart egyszerre a tűzben és nem teszi az csak magára vethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!