Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pótfelvételi során alacsonyabb...

PetFen kérdése:

Pótfelvételi során alacsonyabbak a pontok?

Figyelt kérdés
2012. júl. 26. 18:00
 1/7 anonim ***** válasza:
10-20 ponttal kb.
2012. júl. 26. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:

"10-20 ponttal kb."

Ez hülyeség nem lehet kevesebb a ponthatár, mint amit felvételin kihírdettek.

2012. júl. 26. 21:24
 3/7 anonim válasza:
miért lenne hülyeség? nézd meg a korábbi év statisztikáit a felvin, jó pár szakon lentebb viszik a pótfelvételis ponthatárokat
2012. júl. 27. 15:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem lesz alacsonyabb, mert törvényileg nem lehet alacsonyabb. Néz utána.

Idei leírást most nem találom, de ez idén is érvényes.

Fontos különbség azonban, hogy azokon a képzéseken, amelyeket már a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a 2011. július 21-én kihirdetett ponthatárnál. A jelentkezők teljesítményétől, felvételi összpontszámától függően előfordulhat, hogy egyes képzéseken a 2011. július 21-einél magasabb ponthatárt állapítanak meg.

2012. júl. 27. 15:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez puszta logika. itt egy példa:

Jelentkezek budapestre a BGF-re 330 pontal indulok, de a keddi eredmények szerint lecsúsztam 2 ponttal, mert "az egyik szak" 332 ponttól veszi fel az embereket államilag finanszírozottra, és 280tól költségtérítésre. Pótfelvételin már b*szhatod, nem vesznek fel állami támogatott szakra, mert azok betelnek. Szóval a kedves 2. válaszoló buta, mert az a szak amire én jelentkeztem, pótfelvételin újra megpróbálhatom, de cseszhetem, mett csak költségtérítésesre vesznek fel ami több 300-400 ezer forint.

2012. júl. 27. 16:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Köszi aranyos vagy.

"nem vesznek fel állami támogatott szakra, mert azok betelnek"

Azért sem vesznek fel, mert államit soha nem hirdetnek meg pótfelvételin.

Azért a ponthatárok között aki felvételezik tudjon már különbséget tenni, mennyi az állami és mennyi a fizetős.

2012. júl. 27. 17:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat ! én is így tudtam,hogy nem lehetnek kevesebbek a pontok,csak valaki akivel a napokban erről beszéltem állította ,hogy pótfelvételin bárkit felvesznek ,még ha nincs is elegendő pontja ,és ,hogy sokkal kevesebb is elég...
2012. júl. 28. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!