Miért baj az, ha azt szeretném csinálni, ami érdekel?
Gimnáziumban nagyon jó tanuló voltam, a felvételi pontjaim jóval 300 felett vannak, de én mégis egy olyan szakra szeretnék jelentkezni az egyetemen, ahova már 200 pont alatt is felvesznek, mert egyszerűen engem az érdekel. Mindenki ellenzi a családban, pedig eddig mindig azt mondták, hogy azt csináljam, amit szeretek. Ez egy felsőfokú szakképzés, tehát nem egyetemi alapképzés(BA) és anyukám azt mondja, hogy ma már diploma nélkül nem lehet boldogulni. De én elvégeznék utána egy ilyen alapképzést is, ami valahogyan kapcsolódik az eredeti tervhez, de előbb ezt szeretném, mert szerintem ez így logikus. És erre csak olyanokat mond anyukám, hogy úgy rontod el az életed, ahogyan akarod....
Most miért van ez?
1. baromság az, hogy csak diplomával lehet boldogulni. A legnagyobb átverés az egész világon. Akinek van sütnivalója, az kevesebbel is eléri amit akar, ez az egyik.
2. Hiába van szuperdiplomád, ha közben meg rühelled a melót amit kell vele csinálnod, kikészül benne az ember.
3. Azt tanuld ami boldoggá tesz, de értelemszerűen azt vedd figyelembe, hogy mekkora az anyagi vonzata, tehát lehet, hogy nem fogsz meggazdagoni belőle, csak épphogy megélni. Ha ez sem tántorít vissza, akkor hajrá!
az nem baj,ha azt akarod csinálni,amit szeretnél. A szüleid csak jót akarnak neked, szeretnék,ha úgy indulnál el az életben,hogy használható végzettséged van.
A baj az,hogy ők azt hiszik egy diploma biztos lehetőség az elhelyezkedéshez és jó fizetéshez.
Amikor nekem kellett dönteni, azt választottam,ami érdekelt, amit szerettem volna csinálni. Mára megbántam,mert egyrészt nem találok munkát,másrészt meg sem fizetik és meg sem becsülik.
Ha újra kezdhetném, biztos az alapján választanék, hogy mivel találok könnyen munkát jó fizetéssel.
A döntés a tiéd, de nem hiszem,hogy 18 évesen bárki hozhat olyan döntést, amivel elrontja az életét(mármint tanulás terén).
Pont ezaz kérdező,azt tanulj amit szeretsz,engem egyetemre kényszerítettek,borzasztóan gyűlölöm az egész képzést,én szakmára mentem volna sokkal többet értem volna el vele,még most is nyüg nekem ez az egyetem.DE legalább van munkám,így most lehet passziválok egy kicsit,mert megcsömörtem tőle.Ne engedd,hogy befolyásoljanak,én csak tudom,hogy milyen kín ez,szakma ma már azt mondom többet is ér,mint egy diploma,az semmire se garancia,szakma+plusz nyelv inkább,és csinálsz egy céget rá akkor tuti lesz.
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!