Csak e-felvételis jelentkezés semmi papírok/levélküldés?
E-felvételin keresztül jelentkeznék felsőoktatásba.
Felvi.hu-n regisztráció után csak az e-felvételin keresztül kitöltöm a kért adatokat. Személyes adatok,Jelentkezés stb. és ennyi semmi papírt nem kell küldeni sehova? Csak mert ahogy olvasgatom az oldalon az információkat olvastam egy ilyet :
a jelentkezési határidőig – igazolhatóan – befizette a 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során megjelölt jelentkezési helyeknek megfelelő összegű eljárási díjat, a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapot aláírta, illetve E-felvételiben a rögzített adatokat a megadott módon hitelesítette és aláírva beküldte az Oktatási Hivatal postacímére.
Hogyan kell igazolni,hogy befizettem az összeget?
Az e-felvételin kívül még kell bármilyen papírt postázni bárhová?
Előbb fizessem be az összeget és utána küldjem el a jelentkezést?
És ez akkor még postázni is kell valamit? Hogy?
a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapot aláírta, illetve E-felvételiben a rögzített adatokat a megadott módon hitelesítette és aláírva beküldte az Oktatási Hivatal postacímére.
Huhh, én is most szenvedtem vele, megpróbálom elmegyarázni.
Tehát szépen megjelölöd a szakokat, amikre jelentkezni kívánsz. Kiszámolod hogy az mennyibe kerül. Elmész szépen a bankba és befizeted ( folyószámláról kellene de szerintem kp-ban is lehet). Kapsz elvileg egy papírt arról, hogy te befizetted. Azt a papírt szépen beszkenneled és feltöltöd a felvire.
Utána hitelesítened kell, amit két féleképpen tehetsz meg: vagy elmész egy okmány irodába és igényelsz ügyfélkaput vagy pedig a felvi honlapján lévő hitelesítő dokumentumot letöltöd, kinyomtatod és elküldöd az Oktatási Hivatalnak.
Még egyszer megjegyzem, hogy ezeket én még nem csináltam végig, de a leírás alapján így kellene.
1. Szakok megjelölése és minden egyéb adat megadása
2. Befizetés (folyószámláról vagy készpénzben vagy online bankkártya segítségével)
3. Hitelesítés ügyfélkapun keresztül (tehát online) vagy kinyomtatod a hitelesítő lapot. Fontos, hogy a hitelesítés maradjon utoljára.
Próbálj meg nem kicsúszni a határidőkből. A pénzt befizetni asszem február 15 ig kell, a hitelesítést meg nem tudom meddig kell elintézni, de több idő van rá, mint a befizetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!