Ingázás vagy kollégium? Szerintetek melyik a jobb?
A kollégiumot válaszd.
Én bevállaltam az ingázást és rohadt fárasztó. Nekem is kb 1,5 óra az út... A következő félévtől megyek albérletbe.
Pont ugyanennyit ingázom én is, most már harmadik éve, és simán meg lehet szokni, lehet tanulni, nem dőlt össze a világ semmilyen szinten. Nekem a koli ellen az volt a nagy kifogásom, hogy extrém korán fekszem, és korán is kelek, amit nem tolerált volna senki (ahogy én sem, ha este 9-kor még valaki a szomszéd asztalnál b.ssza a rezet), viszont az ingázáshoz pont kiváló.
De ha tudsz alkalmazkodni, és vonz, akkor válaszd a kolit, aztán meglátod :)
(Azért írtam az ingázás mellett többek közt, hogy kicsit ellensúlyozzam a kolis biztatást, mert nem mindenkinek jön be, sokan "menekülnek" koliból albérletbe vagy inkább ingáznak, akár még messzebbről is...)
Hát igen, de egyetemi koliba 1,5 órás távolsággal nem fognak felvenni, nem beszélve a szociális háttérről.
Magánkoli lehet, de az meg egy vagyon.
Inkább keress 2-3 embert magad mellé, és albi. Olcsóbb.
Albérletbe semmiképp nem megyek. Egyrészt mert nincs kivel, másrészt pedig szerintem egy koli olcsóbb.
Itt most csak az ingázás vagy a koli opció.
Egyébként ingáztam én már fel Pestre, de akkor csak egy ilyen kis 4 féléves OKJ-s hülyeségre jártam, naponta volt két-három óránk, úgyhogy azért nem költöztem fel. Viszont egy egyetemnél már más a helyzet, ott egy napi 3 óra utazás megterhel + ott gondolom nem napi három órám lesz.
Hát figyelj, 25-30 ezer forint egy magán koli talán, mivel egyetemibe esélyed sincs bekerülni.
Az albi talán 60+a rezsi így 100, ezt elosztod négy felé, ugyanott vagy, te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!