Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek a kollégium vagy...

Szerintetek a kollégium vagy a bejárás a jobb?

Figyelt kérdés
2012. aug. 29. 20:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
35%

bejárás.

én suli után ha vége volt mindig vagy másfél óra mulva mentem haza mert az oszt társimmal vook. de ezt a kolisok nm tehetik meg velünk mert ők mennek enni utánna a sziló stb.

2012. aug. 29. 20:39
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ, hogy mennyire laksz a sulitól, milyenek akikkel együtt laknál a koliban, mennyit kell tanulni egyik napról a másikra, mennyire vagy önálló, milyen otthon a hangulat...stb... Szóval sok mindentől függ!
2012. aug. 29. 20:40
 3/13 anonim ***** válasza:
Középiskola vagy egyetem? Mekkora távot kell utazgatni és milyen gyakran megy vonat/busz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai. De ha túl közel laksz, nem fognak felvenni koliba.

A kollégiumi élet, az önállósodás, a társas együttélés, honvágy, nálam középsuliban és a fősulin is kimaradt, így most, amikor dolgozni kezdtem, majd 30 évesen kellett megküzdenem vele. Nem mondom, hogy lehetetlen később, de úgy érzem, jobb lett volna, ha már korábban túl vagyok ezen, s így a munka világában már mobilisabb lehettem volna.

5/13 A kérdező kommentje:
Középiskolás vagyok és a szüleim állandóan veszekednek velem, hogy a kollégium sokkal jobb és ez eléggé rosszul esik, hogy nem szeretnék, hogy otthon legyek :(. Most megyek másodikba, de már tavaly voltam kollégista két hónapig, de utáltam. A szobatársaim mindig hajnalban aludtak el és addig hangoskodtak, szóval aludni sem tudtam. Én sokkal jobban szeretem a bejárást, igaz 4-kor kel kelnem és délután 5-kor érek haza, pedig nem is nagy távolság, csak 50 km.
2012. aug. 29. 21:07
 6/13 anonim ***** válasza:

nm tom hogy de engem pl. 15kmre vettek fel koliba.

bnőm 60kmre lakik és bejárós. 5kor kel 4re ér haza

2012. aug. 29. 21:17
 7/13 anonim válasza:

Én a magam részéről nagyon szeretem a kollégiumot. Első évben úgy volt, hogy csak beosztottak valahova, de utána már lehetett választani, hogy kivel akarsz egy szobában lenni.

Egyébként első, nálunk a szilencium 4-től van, vagyis nem suli után kell menni rögtön.

Hidd el, nagyon jó dolog a kolesz, először én sem akartam menni, de most már mást el sem tudnék képzelni! :)

2012. aug. 30. 09:38
 8/13 anonim ***** válasza:
Én tavaly kolis voltam egész évben és hát az elején nem tetszett, de megszerettem. Igazából egész tavaly nyáron azon gondolkoztam, hogy bejárás vagy kolesz. Nekem se tetszett az elején, de nem hagytam ott. Most meg az önkormányzat fiú koleszt csinált a miénkből és a lányok csak egy szintet kaptak és 8 ágyas szobákba zsúfolnak be minket és olyan szobatársakkal akiket nem nagyon bírok. A szüleim most az új helyzet miatt azt akarják, hogy bejárjak. Tavaly meg azt akarták, hogy kolis legyek. És most is, mint tavaly nem tudok dönteni.
2012. aug. 30. 10:06
 9/13 anonim ***** válasza:

7es.

hát ez mindenhol más szerintem de itt suliután ebéd van a koliba és vissza kell menniük. és majd nem tom mikor jöhetnek ki,

első vtam

2012. aug. 30. 12:06
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A bejárás!

Bárcsak én is megtehetném, hogy suli után hazajövök...

De nem, kollégista vagyok, ami azt jelenti, hogyha sok órád van, siethetsz vissza a kóterba kajálni, utána pedig a szilencium terembe rohadni, ahol tanulni egyáltalán nem lehet, csak elveszik az időnket. Ráadásul meg kell felelni nem csak az otthoniaknak és a suliban lévő tanároknak, hanem a kóteros nevelőknek is. Arról nem is beszélve ha idióta szobatársakkal raknak össze...

2012. aug. 31. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!