Ha középsuliba csak 2 évig tanultam bioszt (nem ezt választottam fakultációnak), attól még mehetek pszichológia szakra?
Nem kötelező biológiából érettségizni ahhoz, hogy felvegyenek, úgyhogy simán jöhetsz pszichológiára. A szakon egyébként bőven van biosz, anatómiától a genetikán át a neurológiáig minden. Mivel nem tették kötelezővé a felvételi követelményben, így elég differenciált a társaság, értsd: van, aki hiper-szuper emeltet csinált bioszból, és mellette van olyan, akinek két évig tanították, de az sem volt túl mélyreható. Így csak annyira kerülsz hátrányba, hogy míg másnak könnyebb lesz felkészülni a vizsgákra, mert az alapját érti, neked valószínűleg elő kell venned a gimis biológia tankönyveket (amiben semmi ciki nincs, nálunk is sokan tanultak azokból a vizsgákhoz, és végül simán fel tudtak készülni). Úgyhogy csak arra készülj, hogy picit több önszorgalomra lesz szükséged, és magadtól utána kell nézned az alapoknak, mert azt már nem adják le az egyetemen :)
De ne aggódj, nem olyan vészes, én töri-magyar faktos voltam, töriből és németből emelteztem, mégis elvagyok itt a pszichón :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!