22 évesen mennyi az esélyem arra, hogy ingyen tanulhassak tovább? (okj-s szakmát persze)
Idén (2014) szeptemberétől szeretnék kezdeni magammal valamit és még nem döntöttem el, hogy melyik szak legyen. De itt igazából nem is a szak a lényeg, hanem, hogy 22 évesen mennyi az esélyem rá, hogy ingyen tanulhassak. (?)
Tavaly már elkezdtem elsőévesként egy szakmát, de csak 2 hónapig bírtam, így arról a szakról nincs papírom, csak egy érettségim van és ennyi. Kérlek titeket, segítsetek pár jó tanáccsal. :) Köszönöm szépen a válaszokat. :))
köszönöm a hozzászólásokat, viszont van még egy komoly bajom, ami miatt nagyon félek.
Abból az iskolából még nem léptem ki, mert a diákigazolványomat ugyan kifizettem neki, de nem kaptam meg, így hosszabbítgatnom kell folyamatosan, és ha kiléptem volna a suliból, nem lenne most diákom és nemtudnék kedvezményesen hozzájutni xy dologhoz. És az iskolám nem igazán (sőt, inkább a tanárom) foglalkozik avval, hogy már tavaly december óta nem járok iskolába is.
A titkáságon mondta a nő, hogy nézzem meg a TAJ-omat, hog azzal mi a helyzet, mert nem akarnék azután fizetni, főleg hogy mégcsak munkám sincs, szóval nagyon levagyok égve :(((
Ezügyben is kérlek húzzatok ki a csávából, mert fogalmam sincs hogy mi legyen velem ezek után.
Nézd, csávából senki sem fog kihúzni téged egy anoním tanáccsal.
Saját magad tartozol felelősséggel a sorsod iránt, a döntés a te kezedben van, hogy elvégzed az iskolát tovább tanulsz, haladsz és lesz e normális munkád és fizetésed.
Egészségbiztosítást kell e fizetned magad után, arról egészen pontosat csak a lakóhelyed szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztár tud mondani.
Mit csinálsz december óta? Azért nem jársz suliban mert dolgozol? Feketén? Diákmunka esetleg? Vagy csak teng-lengsz a nagyvilágban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!