Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 22 évesen mennyi az esélyem...

22 évesen mennyi az esélyem arra, hogy ingyen tanulhassak tovább? (okj-s szakmát persze)

Figyelt kérdés

Idén (2014) szeptemberétől szeretnék kezdeni magammal valamit és még nem döntöttem el, hogy melyik szak legyen. De itt igazából nem is a szak a lényeg, hanem, hogy 22 évesen mennyi az esélyem rá, hogy ingyen tanulhassak. (?)

Tavaly már elkezdtem elsőévesként egy szakmát, de csak 2 hónapig bírtam, így arról a szakról nincs papírom, csak egy érettségim van és ennyi. Kérlek titeket, segítsetek pár jó tanáccsal. :) Köszönöm szépen a válaszokat. :))

2014. jan. 9. 21:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a hozzászólásokat, viszont van még egy komoly bajom, ami miatt nagyon félek.

Abból az iskolából még nem léptem ki, mert a diákigazolványomat ugyan kifizettem neki, de nem kaptam meg, így hosszabbítgatnom kell folyamatosan, és ha kiléptem volna a suliból, nem lenne most diákom és nemtudnék kedvezményesen hozzájutni xy dologhoz. És az iskolám nem igazán (sőt, inkább a tanárom) foglalkozik avval, hogy már tavaly december óta nem járok iskolába is.

A titkáságon mondta a nő, hogy nézzem meg a TAJ-omat, hog azzal mi a helyzet, mert nem akarnék azután fizetni, főleg hogy mégcsak munkám sincs, szóval nagyon levagyok égve :(((

Ezügyben is kérlek húzzatok ki a csávából, mert fogalmam sincs hogy mi legyen velem ezek után.

2014. jan. 26. 16:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Nézd, csávából senki sem fog kihúzni téged egy anoním tanáccsal.

Saját magad tartozol felelősséggel a sorsod iránt, a döntés a te kezedben van, hogy elvégzed az iskolát tovább tanulsz, haladsz és lesz e normális munkád és fizetésed.

Egészségbiztosítást kell e fizetned magad után, arról egészen pontosat csak a lakóhelyed szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztár tud mondani.

Mit csinálsz december óta? Azért nem jársz suliban mert dolgozol? Feketén? Diákmunka esetleg? Vagy csak teng-lengsz a nagyvilágban?

2014. jan. 27. 13:38
 13/14 A kérdező kommentje:
Dolgoztam már azóta, diákmunkákra is elég sokat jelentkeztem, de nem nagyon akartak foglalkoztatni, azóta keresgélek, és semmi. Szakmát keresek egy új városban, mert párom Szegeden lakik, én meg eddig Budapesten voltam. Voltak már ötleteim, de eddig nem nagyon sikerült düllőre jutnom :( Hibás vagyok, tudom. Azért kérdeztem rá, hátha Ti többet tudtok az OKJ-s szakmákkal kapcsolatban, hogyan is zajlana zökkenőmentesen.
2014. jan. 29. 17:43
 14/14 anonim ***** válasza:
Csak esti iskolarendszerűben tudnál
2015. jún. 20. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!