22 évesen mennyi az esélyem arra, hogy ingyen tanulhassak tovább? (okj-s szakmát persze)
Idén (2014) szeptemberétől szeretnék kezdeni magammal valamit és még nem döntöttem el, hogy melyik szak legyen. De itt igazából nem is a szak a lényeg, hanem, hogy 22 évesen mennyi az esélyem rá, hogy ingyen tanulhassak. (?)
Tavaly már elkezdtem elsőévesként egy szakmát, de csak 2 hónapig bírtam, így arról a szakról nincs papírom, csak egy érettségim van és ennyi. Kérlek titeket, segítsetek pár jó tanáccsal. :) Köszönöm szépen a válaszokat. :))
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Igyekszem okosan dönteni és kitartani. ;)
Előtte szóló nagyon-nagyon rosszul tudod!!! (én most járok esti okj képzésre és ingyenes...pedig 2X20 is elmúltam)
Esti képzés okj-n korhatár nélkül ingyenes!!!(ha nincs még ingyenesen szerzett okj szakmája valakinek)
Munkaügyi központ által indított képzések nem keverendők ide...azokat uniós forrásból finanszírozzák..és tanfolyami rendszerben indulnak...semmi közök az iskolarendszerű képzést folytató szakképzőiskolákhoz.
Nos kinek maradt ki az a szó h nappali??
Mert nappalin nem lehet ha valaki elmúlt 21, se fizetősön se sehogy egyszerűen nem járhat nappalira..(abban a tanévben kezdheti utoljára a tanévet valaki amelyik évben betölti a 21-es..pont így van a tv-ben)
De a kérdés arra vonatkozott hogy INGYENESEN
Nem tudom mire érted h "tutira" így van..
Arra hogy estin fizetni kell..nahát ez már bonyolultabb kérdés...
1. az hogy jár estin az államilag finanszírozott képzés akinek még nincs okj szakmája erről tv rendelkezik.
2. az hogy az adott iskola az államtól felveszi a fejpénz az idősebb diák után és még a diáktól is szed be pénzt rengeteg suliban előfordul, mert ezt nem tiltja a jogszabály és kihasználják...de találni olyan sulit aki nem szemét ilyenben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!