Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 22 évesen mennyi az esélyem...

22 évesen mennyi az esélyem arra, hogy ingyen tanulhassak tovább? (okj-s szakmát persze)

Figyelt kérdés

Idén (2014) szeptemberétől szeretnék kezdeni magammal valamit és még nem döntöttem el, hogy melyik szak legyen. De itt igazából nem is a szak a lényeg, hanem, hogy 22 évesen mennyi az esélyem rá, hogy ingyen tanulhassak. (?)

Tavaly már elkezdtem elsőévesként egy szakmát, de csak 2 hónapig bírtam, így arról a szakról nincs papírom, csak egy érettségim van és ennyi. Kérlek titeket, segítsetek pár jó tanáccsal. :) Köszönöm szépen a válaszokat. :))

2014. jan. 9. 21:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%
felsőoktatásba van 12 állami ösztöndíjas féléved,ott is tanulhatsz valami szakmát OKJn.
2014. jan. 9. 21:34
 2/14 anonim válasza:
27%
0,0
2014. jan. 9. 21:42
 3/14 anonim ***** válasza:
OKJ-t is szakmát tudsz ingyenesen szerezni, az ingyenesség feltétele csak az, hogy még nem rendelkezik valaki okj szakmával, és olyan okj szakmával amit ingyenes képzésben szerzett. Mivel nem végezted el te megfelelsz a törvényi kritériumoknak. Viszont, Neked esti iskolarendszerű képzést kell választani az állam csak azt támogatja ami iskolarendszerű (NEM tanfolyami rendszerű, hanem a rendes iskolai tanévhez igazodik a képzés)Most okosan válasszál, és légy kitartó....
2014. jan. 10. 07:22
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Igyekszem okosan dönteni és kitartani. ;)

2014. jan. 10. 14:16
 5/14 anonim ***** válasza:
én úgy tom h 22 v 23 év az ingyenesség korhatára középfokú oktatási intézménybeny ha van szakmád,ha nincs.utána csak a munkaügyis tanfolyam vagy az állami ösztöndíjas felsőoktatási OKJ van térítésmentesen.
2014. jan. 10. 21:46
 6/14 anonim ***** válasza:

Előtte szóló nagyon-nagyon rosszul tudod!!! (én most járok esti okj képzésre és ingyenes...pedig 2X20 is elmúltam)

Esti képzés okj-n korhatár nélkül ingyenes!!!(ha nincs még ingyenesen szerzett okj szakmája valakinek)

Munkaügyi központ által indított képzések nem keverendők ide...azokat uniós forrásból finanszírozzák..és tanfolyami rendszerben indulnak...semmi közök az iskolarendszerű képzést folytató szakképzőiskolákhoz.

2014. jan. 10. 22:39
 7/14 anonim ***** válasza:
#6-os.kimaradt az a szó,hogy nappali. és ez tuti hogy így van,mert nekem sem engedték az középiskolában a szakma tanulást érettségi után nappali tagozaton,mert betöltöttem az korhatárt,azaz 30000/félév plusz vizsgadíj tárgyanként.
2014. jan. 11. 14:14
 8/14 anonim ***** válasza:

Nos kinek maradt ki az a szó h nappali??

Mert nappalin nem lehet ha valaki elmúlt 21, se fizetősön se sehogy egyszerűen nem járhat nappalira..(abban a tanévben kezdheti utoljára a tanévet valaki amelyik évben betölti a 21-es..pont így van a tv-ben)

De a kérdés arra vonatkozott hogy INGYENESEN

2014. jan. 11. 16:28
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom mire érted h "tutira" így van..

Arra hogy estin fizetni kell..nahát ez már bonyolultabb kérdés...

1. az hogy jár estin az államilag finanszírozott képzés akinek még nincs okj szakmája erről tv rendelkezik.

2. az hogy az adott iskola az államtól felveszi a fejpénz az idősebb diák után és még a diáktól is szed be pénzt rengeteg suliban előfordul, mert ezt nem tiltja a jogszabály és kihasználják...de találni olyan sulit aki nem szemét ilyenben...

2014. jan. 11. 16:33
 10/14 anonim ***** válasza:
az 5. válaszból maradt ki nekem a "nappali" szó.és valóban 21 éves kormora jutottam volna oda,hogy szakmát tanuljak a suliba (azaz már be is töltöttem volna) azért nem engedték meg az INGYENES képzést.ez van tutira így,meg az,hogy felsőoktatásinál az állami támogatott első FSZ is ingyen van,ha nappali,ha levelező,h esti,csak feltétele a ponthatár elérése,és a az,hogy az egyetem/főiskola indítsa el a képzést.
2014. jan. 11. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!