Tanulhatok ingyen az egyetemen ha költségtérítésesen szereztem diplomát korábban?
2012-ben diplomáztam, költségtérítéses formában végeztem el. (sikeres államvizsga, nyelvvizsgák, megvan a bizonyítvány)
12 félévet fizet az állam, ez az én esetemben is fennáll még?
Köszönöm!
Köszönöm szépen!
Nem, annyit már nem akarok tanulni :P elég lesz 3-3,5 év ami egy BA.
Csak nem volt világos számomra, hogy akkor is jár-e, ha már van alapképzésem, igaz telejesen költségtérítésesen.
Nyugi az új 2012-től hatályos Nemzeti Felsőoktatási törvény már erre lehetőséget ad, mert csak annyi a kikötés hogy 12 állami ösztöndíjas félév jár egy embernek azt hogy ezt mire használja már nem szabályozza, illetve abban sem tesz különbséget a tv, hogy olyan veszi e igénybe a támogatást aki már diplomás vagy aki még csak középfokú végzettséggel rendelkezik. Szóval ebben a tekintetben határozottan jó az a Nemzeti Felsőoktatási tv.
(A régi felsőoktatási tv valóban nem engedte volna egy újabb BA/BSC szak elvégzését ingyenesen ha már van egy BA/BSC diplomád, még akkor sem ha azt saját erődből finanszíroztad.)
Nagyon köszönöm a választ!
Ez tényleg egy értelmes módosítás volt, örülök neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!