Hol vagy hogyan érdemes kitanulni az elektronikát?
Mechatronikai mérnök végzettségem van, de az egyetemen az elektronika oktatás siralmas volt, elég nagyot csalódtam benne. Gyakorlati oktatás szinte 0-a volt, pl. ha elém tennének egy oszcilloszkópot nem igazán tudnék vele mit kezdeni. Tudom úgy nagyjából, hogy az egyes építőelemek mire valók, de egy kicsit bonyolultabb áramkört már nem tudnék megtervezni.
Úgy érzem nagyon le vagyok maradva ezen a területen, holott nagyon érdekel és hobbi szinten szeretnék vele mélyebben is foglalkozni. Szeretném megérteni az áramkörök működését, tervezését, PIC programozást, NYÁK tervezést stb.
Érdemes-e belevágni mondjuk egy elektronikai műszerész OKJ-képzésbe, ha csak hobbiként szeretnék vele foglalkozni? Nem a papírra lenne szükségem, hanem a gyakorlati tudásra (persze ha van papír az sem jönne rosszul).
Vagy jobban járok, ha tankönyvekből önszorgalomból próbálkozom?
Esetleg néha eljárni magántanárhoz?
Mit tanácsoltok?
www.facebook.com/ElektronikaElektrotechnikaTutorial
Ingyenes oktató videókkal várunk téged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!