Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fiam katona szeretne lenni,...

Fiam katona szeretne lenni, milyen sulik vannak?

Figyelt kérdés
14 éves,olyan sulit keresnénk ahol az érettségit is megkapja.
2014. jan. 1. 13:55
 1/3 reptoid ***** válasza:

Tekintv azt, hogy katonai szakközépiskolák nincsenek, teljesen mindegy hová megy ilyen szempontból.

Van egy pár iskola az országban, ahol lehet érettségizni katonai alapismeretek tárgyból is, de attól még ezek ugyanolyan középsulik, mint a többi.

Ha okos gyerek, és pl. hivatásos katona, tiszt szeretne lenni, akkor menjen egy jó gimibe, ahonnan utána könnyen felveszik majd a tisztképző egyetemre, ez jelenleg az NKE.

Ha nem való neki egy jó gimnázium vagy egyetem, akkor mehet bárhová, ahol adnak érettségit, szerződéses katonának jelentkezhet utána.

2014. jan. 1. 15:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Debrecenben én ismerek egy ilyen iskolát itt a link:

[link]

De kedves kérdező ahogy előttem szóló mondta, egy ilyen érettségi nem biztosít szakképzettséget (nem olyan mint régen volt a katonai szakközépiskola)ezért mehet ide ha érdekli a katonáskodás..de az előttem szóló a többit minden tekintetben jól és korrektül leírta.

2014. jan. 1. 16:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Derecske I. Rákóczi György Gimnázium és Rendvédelmi Szakközépiskola. 10.osztályban döntheti el, hogy rendvédelmi vagy honvédelmi pálya felé orientálódik (rendőr vagy katona). Igazából egyszerű gimit is választhat (azzal sincs semmi gond), de itt már tanulnak önvédelmet, judót, úszást, lövészetet és stb, így lesz egy kis "előtapasztalatuk". Persze a katonai nem ennyiből áll, menni kell tovább egyetemre (NKE-Nemzeti Közszolgálati Egyetem), mint ahogy az első is mondta.
2014. jan. 1. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!