Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Annak idején sok emberkének...

Annak idején sok emberkének meggyűlt a baja a matekkal, fizikával, és a kémia tantárgyakkal?

Figyelt kérdés

A mai napig mindhárom tantárgy ősi ellenségem!Hiába vetettem be mindent,jártam korrepetálásokra,az atyaúristennek nem tudott megragadni bennem.Ellenben az összes többi tantárgyból 3-as,4-es voltam.Fizika-kémia tárgyakból azért voltak fogalmak,amit szóban el tudtam mondani,ezeknek köszönhetően lett meg a kettes.De a matek az rohadt necces nekem a mai napig.A négy alapművelet,meg a törtekig még elboldogulok,de az egyenlet,vagy algebra kifejezésről van szó,végem van.Lehet,más azt mondja,nem olyan nehéz ez,de azt is figyelembe kell venni,hogy nem vagyunk egyformák.Emlékszem,egyszer a tanárnő a szakmunkás suliban felírt egy egyenletet.Közösen oldottuk meg az osztállyal,de a spirálfüzetben ezzel példával betelt vele 4-5 oldal.És még azt mondta a tanárnő,hogy ilyen feladat nincs is az érettségin,mert túl egyszerű.Hát nekem másolni elég volt,sokat igaz nem értem el vele,de legalább csináltam valamit.

Végül azért engedtek át,mert tényleg belátták,hogy semmi értelme erőltetni a dolgot.De mondjuk nagyon frusztrálta a tanárokat az,hogy a többi tárgyból meg jó vagyok.Sokan jártatok ebben a cipőben?

2013. dec. 30. 15:33
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Kilencedik jó dolgokat ír. Azt nem szeretem, rengetegszer szembesültem azzal, hogy "én ezt nem értem!" Jó, mit nem értesz? Hol van az a pont, ameddig érted, aztán meg már nem? Sose tudtak válaszolni, mindig csak a "nem értem" ment. Ja, és az, hogy meg sem próbálják, az nem baj, mert ők hülyék a matekhoz, és hogy ezt értse már meg mindenki.
2014. jan. 2. 07:11
 22/25 anonim ***** válasza:

21:

Ez sem feltétlenül abszolút igazság. Ha egy tanár rosszul magyaráz, akkor a legtöbben már az elején elvesztik a fonalat, aztán a vége felé mikor megkérdezi, hogy érthető-e, és mondják, hogy nem, persze, hogy nem tudják megmondani, hogy mi az, ahonnan nem értették. De nem is kell, hogy rossz legyen a tanár, ha bármely korábbi anyagra ráépül, akkor nyilván nem fog érteni az elejétől semmit. A rossz tanulóknak egyébként is halmozódnak idővel a fekete lyukak, ami például matematika (de szerves kémia is ilyen) nagyon nagy bajokat okoz.

Egyébként egyetemen volt egy tanárom, akinek nem szabadott volna oktatnia, mert annyira nem tudott semmit átadni. Na ő végigírta a táblán a feladatott (szemináriumon, de az előadást is ő tartotta amúgy), egyébként gyakran hibákkal csak a többség nem tudta követni, ezért nem is szólt senki, majd a végén megkérdezte, hogy érthető-e, mikor azt mondták, hogy nem, fel is tettek pár konkrét kérdést, erre ő nem csinált mást, mint egy másik hasonló feladatot, hasonló sebességgel, 0 magyarázattal és persze más gyakvezetőkhöz képest eltérő, bonyolított jelöléssel végigírt, ez volt a magyarázat... Aztán büszkén vallotta később, hogy sikerült az évfolyam 90%-át megbuktatni, úgyhogy jól szűrte az embereket. Ja, csak közben aki máshonnan megtanulta, annak vicc kategória volt a ZH-ja, viszont mivel a többség nem értett semmit, ezért persze a többség bukott. Magyarul azzal dicsekedett, hogy ő maga mekkora egy nulla.

2014. jan. 2. 10:04
 23/25 anonim ***** válasza:
Ja, és persze az említett úriembernek az volt az egyik elve, hogy először meg kell tanulni, és akkor menni fog a megértés is. Ilyenkor azért elgondolkodok, hogy nem lehet, hogy ő maga világ életében magolt, és összekeverte azt hogy vissza tudja büfögni azzal, hogy meg is értette.
2014. jan. 2. 10:06
 24/25 anonim ***** válasza:
21: Igazad van, de én másra gondoltam. Én nem vagyok tanár, de rengeteg embernek segítettem már (próbáltam segíteni), rengeteg azt sem tudták, mit tanulnak épp. Most aki ennyire (tisztesség ne essék) s.z@rik az egészbe, azzal mit lehet kezdeni? Persze vannak rossz tanárok is. De a legtöbb ember azt várja el egy tanártól, hogy elmagyarázza úgy, hogy 0 gyakorlással/mellé tanulással, ne adj Isten utánaolvasással meg lehessen tanulni, érteni. Ami elég nehéz feladat. Tálcán szeretnék a matektudást, és ha ez nem jön, akkor már "nincs érzékem hozzá/rossz a tanár/stb".
2014. jan. 2. 11:00
 25/25 Tom Benko ***** válasza:
Az embereknek leginkább az egyik problémája, hogy nem lehet úgy megtanulni, mint egy verset, hanem teljesen meg kell érteni, ehhez pedig erőfeszítéseket kellene tenniük. A másik pedig, hogy két különböző problémát meg lehet oldani ugyanazzal a módszerrel.
2014. jan. 3. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!