Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Annak idején sok emberkének...

Annak idején sok emberkének meggyűlt a baja a matekkal, fizikával, és a kémia tantárgyakkal?

Figyelt kérdés

A mai napig mindhárom tantárgy ősi ellenségem!Hiába vetettem be mindent,jártam korrepetálásokra,az atyaúristennek nem tudott megragadni bennem.Ellenben az összes többi tantárgyból 3-as,4-es voltam.Fizika-kémia tárgyakból azért voltak fogalmak,amit szóban el tudtam mondani,ezeknek köszönhetően lett meg a kettes.De a matek az rohadt necces nekem a mai napig.A négy alapművelet,meg a törtekig még elboldogulok,de az egyenlet,vagy algebra kifejezésről van szó,végem van.Lehet,más azt mondja,nem olyan nehéz ez,de azt is figyelembe kell venni,hogy nem vagyunk egyformák.Emlékszem,egyszer a tanárnő a szakmunkás suliban felírt egy egyenletet.Közösen oldottuk meg az osztállyal,de a spirálfüzetben ezzel példával betelt vele 4-5 oldal.És még azt mondta a tanárnő,hogy ilyen feladat nincs is az érettségin,mert túl egyszerű.Hát nekem másolni elég volt,sokat igaz nem értem el vele,de legalább csináltam valamit.

Végül azért engedtek át,mert tényleg belátták,hogy semmi értelme erőltetni a dolgot.De mondjuk nagyon frusztrálta a tanárokat az,hogy a többi tárgyból meg jó vagyok.Sokan jártatok ebben a cipőben?

2013. dec. 30. 15:33
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Mint ahogy már előttem is csomóan írták egyrészt lehet a tanár a hibás, másrészt a hozzáállás is illetve a közösség Javítsatok ki ha tévednék, de ha egy társaságban nem tanul senki a matekra, de nekik úgy is megy akkor az akinek nem megy sem tanul szívesen. Bár nem vagyok pszichológus.
2013. dec. 30. 21:49
 12/25 anonim ***** válasza:
Nem vagyok magántanár, de ha esetleg segíthetek vele írj privátot.
2013. dec. 30. 21:51
 13/25 anonim ***** válasza:
Mindenki tud százalékot számítani...
2013. dec. 30. 22:18
 14/25 anonim ***** válasza:

13:

Az a bizonyos felmérés a lakosság pénzügyi műveltségéről nem éppen ezt mutatja... (ha esetleg irónia volt, nem jött át)

2013. dec. 30. 23:13
 15/25 Tom Benko ***** válasza:

Igen. Akinek nem volt hajlandósága gyakorolni, próbálkozni, frusztrálta az első akadály, annak mindig gyengén mentek ezek a tárgyak. A tanár felelőssége elsősorban a tárgy elfogadtatása, de ez egy érdeklődő ember esetén másodlagos.

A magántanárhoz járás kevés, mert ez legtöbbször kimerül abban, hogy "oldjuk meg a házit, akkor talán már nem buktatnak meg". A megértéshez kérdezni kell, vizsgálódni, problémákat keresni és megoldani - ez az, ami a legtöbb embernél a lustasága miatt nem megy.

2013. dec. 31. 13:10
 16/25 Tom Benko ***** válasza:
Apropó, százalékszámítás... Jó példa, hogy mennyire nem hajlandóak emberek észrevenni, hogy miről van szó: matekórán kiadtam egy feladatot. Megoldották, kb. probléma nélkül. Kémiaórán nem tudták ugyanazt megoldani, mert "ilyet még nem gyakoroltunk"! Mintha szét lennének esve kis skatulyákra agyilag...
2013. dec. 31. 13:18
 17/25 anonim ***** válasza:

14

Én komolyan hiszem, hogy a(z) (12 évnél idősebb) emberek tudnak százalékot számítani, bárhonnan jöttek, bármilyen iskolába jártak. Ez egy olyan szintje a mateknak, mint az összeadás-kivonás. Elképzelhetetlen, hogy valaki ilyen szintű szellemi megerőltetésre nem képes.

2013. dec. 31. 14:23
 18/25 anonim ***** válasza:
Elképzelhetetlen, HA ...
2013. dec. 31. 14:24
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Erre nem is gondoltam,hogy a tanárok rosszul tanítják a matekot.Észrevehettem volna!De ahogy már a legelején írtam,nem vagyunk egyformák,nem mindenkinek azonos az elméje.Pedig volt olyan matekpélda,amit a tanár villámgyorsan megoldott,és részéről ennyi volt.Nem sokat értettem belőlle,pedig érdekelt volna.Egyszer szakmunkás suliban a matektanárunk egy hétig beteg volt,és egy kedves aranyos melegszívű tanárnő helyettesített.Érdekes módon,ahogyan ő magyarázta,kezdtem a dolgokat kapisgálni.Bárcsak ő tanította volna mind a 3 év alatt!De megjegyzem,akkoriban az ilyen pedagógusok ritkák voltak.
2013. dec. 31. 21:31
 20/25 Tom Benko ***** válasza:
@17: Gyere el egy vidéki szakiskolába... Nem hogy százalékot nem tud számolni, a szorzótáblát sem ismeri.
2014. jan. 1. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!