Annak idején sok emberkének meggyűlt a baja a matekkal, fizikával, és a kémia tantárgyakkal?
A mai napig mindhárom tantárgy ősi ellenségem!Hiába vetettem be mindent,jártam korrepetálásokra,az atyaúristennek nem tudott megragadni bennem.Ellenben az összes többi tantárgyból 3-as,4-es voltam.Fizika-kémia tárgyakból azért voltak fogalmak,amit szóban el tudtam mondani,ezeknek köszönhetően lett meg a kettes.De a matek az rohadt necces nekem a mai napig.A négy alapművelet,meg a törtekig még elboldogulok,de az egyenlet,vagy algebra kifejezésről van szó,végem van.Lehet,más azt mondja,nem olyan nehéz ez,de azt is figyelembe kell venni,hogy nem vagyunk egyformák.Emlékszem,egyszer a tanárnő a szakmunkás suliban felírt egy egyenletet.Közösen oldottuk meg az osztállyal,de a spirálfüzetben ezzel példával betelt vele 4-5 oldal.És még azt mondta a tanárnő,hogy ilyen feladat nincs is az érettségin,mert túl egyszerű.Hát nekem másolni elég volt,sokat igaz nem értem el vele,de legalább csináltam valamit.
Végül azért engedtek át,mert tényleg belátták,hogy semmi értelme erőltetni a dolgot.De mondjuk nagyon frusztrálta a tanárokat az,hogy a többi tárgyból meg jó vagyok.Sokan jártatok ebben a cipőben?
13:
Az a bizonyos felmérés a lakosság pénzügyi műveltségéről nem éppen ezt mutatja... (ha esetleg irónia volt, nem jött át)
Igen. Akinek nem volt hajlandósága gyakorolni, próbálkozni, frusztrálta az első akadály, annak mindig gyengén mentek ezek a tárgyak. A tanár felelőssége elsősorban a tárgy elfogadtatása, de ez egy érdeklődő ember esetén másodlagos.
A magántanárhoz járás kevés, mert ez legtöbbször kimerül abban, hogy "oldjuk meg a házit, akkor talán már nem buktatnak meg". A megértéshez kérdezni kell, vizsgálódni, problémákat keresni és megoldani - ez az, ami a legtöbb embernél a lustasága miatt nem megy.
14
Én komolyan hiszem, hogy a(z) (12 évnél idősebb) emberek tudnak százalékot számítani, bárhonnan jöttek, bármilyen iskolába jártak. Ez egy olyan szintje a mateknak, mint az összeadás-kivonás. Elképzelhetetlen, hogy valaki ilyen szintű szellemi megerőltetésre nem képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!