Hogyan tanuljak meg hnapra 10 oldalt a legrövidebb idő alatt?
Kezd el tanulni...
Emeled ki a lényeget.
elolvasod egyszer figyelmesen
elolvasod még egyszer és a legfontosabb szavakat aláhúzod valami erős színnel pl. piros
elolvasod még egyszer és a nem legfontosabb, de szintén fontosnak tartott szavakat, mondatokat aláhúzod valami kevésbé feltűnő színnel, mint az előbb pl. zöld
elolvasod meg egyszer az egészet, majd megpróbálod elmondani mire emlékszel, ha nem jut eszedbe valami, nézz rá a pirossal vagy zölddel aláhúzott részekre
pihenj fél órát
vedd elő újra és olvasd el megint, megint próbáld elmondani mire emlékszel
pihi
megint előveszed
holnap megint előveszed és átnézed
attól függ miaz, illetve hogy egy logikai rész vagy külön álló részek, ezenkívül ha vizuális típus vagy nézd a lapot jegyezd meg mi hol van. és onnan beugrik majd
az elöttem szólókon kívül még annyit, hogy ha nem egy logikai részböl áll akkor részenként is tanulhatod.
sok sikert
CSAK 10 oldal?!... 8-o
Az semmi!
1x elolvasom nagyon figyelmesen és közben jegyzetelek, vázlatot írok belőle egy lapra...
Fontos, hogy mindent értsek a szövegből, mert ha valamit nem értek (elég 1 szó is!) akkor nem fogom az egészet megérteni, és amit én nem ÉRTEK, azt megtanulni sem tudom!
Ezután a jegyzetemből átismétlem: mit is olvastam?
Azután a jegyzeteim alapján próbálom magamnak elmondani a tanultak lényegét...
Mikor a jegyzeteim nélkül is el tudom mondani a 10 oldalon leírtak tartalmát, akkor már nincs gond. :D
Na, ez az egész folyamat nálam már elég gyorsan megy.
Fontos hogy MEGÉRTSD, amit olvasol, ne szószerint magolj be olyasmit, amit nem értesz, mert azt nem is tudod megjegyezni!!!
TIPP: ha van a szövegben olyan szó, vagy mondat, amit nem értesz, akkor azt húzd alá és keress rá a lexikonban, értelmező szótárban, stb., mert attól talán az egész szöveget nem fogod megérteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!