Mi az a legrövidebb idő, amíg diplomát lehet szerezni?
Kismama vagyok és szeretnék diplomát.
Hány év kell minimum, hogy lediplomázzon az ember?
Ez gondolom függ a választott szaktól is.
min. 3 év
ez főiskolai diplomát ad
Hűha!
Kredit?
Mi alapján számítják a kreditet?
Minden tantárgy kreditpontot ér. Bizonyos számú kreditet ajánlott minden félévben összeszedni. Én a 30-ra törekedtem, mert akkor 6 félév alatt meglett a 180. Persze ha elbuksz egy olyan tantárgyat, ami előfeltétele valami másnak, akkor kicsúszhatsz egy félévet. A krediteknek a szabadon választható tantárgyaknál van igazán jelentősége, ahol megadják, hogy egy bizonyos csoporton belül (pl. szakirányos tantárgyak) mondjuk 20 kreditet kell összeszednem 2 félév alatt, de a választható tantárgyak kreditszáma összesen 40. Így magadnak kiválaszthatod azokat a tantárgyakat, amik érdekelnek, az adott kreditpontszám értékben. De ez csak a szabadon választhatónál van így, a kötelezőt muszáj fölvenned a meghatározott tantárgyakat.
Ha van kérdésed a felsőoktatással kapcsolatban, írj nyugodtan, 3 diplomám van, szívesen segítek. :D
:)
nem adnál egyet?
:)
Hány évedbe került a 3 diploma?
Minimum 3, de ténylegesen?
Megérte? Úgy értem, hogy valóban több lehetőséged van a munkavállalás terén, ill. a fizetésben ez látszik?
Vagyis 3x3.
bocs!
Szia!
6 év alatt csináltam a 3 diplomát, párhuzamosan őket (nem volt túl egyszerű, de megérte). Az alapdiplomám egy mérnöki diploma, ezzel egész jó lehetőségek vannak, mellette párhuzamosan csináltam egy mérnöktanárit, aztán egy minőségügyi szakmérnökit.
Hát elhelyezkedni könnyen el tudtam, de szarrá nem kerestem magam, ez azt hiszem, magyar sajátosság. Meg persze nőként mérnökként érvényesülni sem egyszerű, meg a fizetés is kevesebb.
Én 2 évet dolgoztam, most GYED-en vagyok, a fizetésem bruttó 131.500 volt, ez a mérnökivel. A szakmérnökivel jobban tudok majd vszínű keresni.
Ezért lehet, hogy sokan le fognak ugatni, de kb 1 év múlva kiköltözünk németbe, mert ott "mérnökhiány" van, és nagyon keresik őket, meg meg is fizetik őket. A férjem is mérnök egyébként, ő is simán elhelyezkedett, de őt sem fizetik meg igazán. Mi ezért döntöttünk így.
Ha gondolod, írj privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!