Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi az a legrövidebb idő, amíg...

Mi az a legrövidebb idő, amíg diplomát lehet szerezni?

Figyelt kérdés

Kismama vagyok és szeretnék diplomát.

Hány év kell minimum, hogy lediplomázzon az ember?

Ez gondolom függ a választott szaktól is.

2009. jún. 18. 19:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%

min. 3 év

ez főiskolai diplomát ad

2009. jún. 18. 19:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Főiskolai diploma nincs, van helyette BA vagy BSc. Itt már nincs megadva, meddig tart a képzés, csak annyi, hogy 180 kreditet (műszaki területen 210 kreditet) kell összeszedni. Ez akár az előírt 6 félévnél rövidebb idő alatt is sikerülhet, de a tárgyak előfeltételei miatt nem szokott összejönni, így három évvel kell számolnod.
2009. jún. 18. 19:42
 3/13 A kérdező kommentje:

Hűha!

Kredit?

Mi alapján számítják a kreditet?

2009. jún. 18. 19:53
 4/13 anonim ***** válasza:
72%

Minden tantárgy kreditpontot ér. Bizonyos számú kreditet ajánlott minden félévben összeszedni. Én a 30-ra törekedtem, mert akkor 6 félév alatt meglett a 180. Persze ha elbuksz egy olyan tantárgyat, ami előfeltétele valami másnak, akkor kicsúszhatsz egy félévet. A krediteknek a szabadon választható tantárgyaknál van igazán jelentősége, ahol megadják, hogy egy bizonyos csoporton belül (pl. szakirányos tantárgyak) mondjuk 20 kreditet kell összeszednem 2 félév alatt, de a választható tantárgyak kreditszáma összesen 40. Így magadnak kiválaszthatod azokat a tantárgyakat, amik érdekelnek, az adott kreditpontszám értékben. De ez csak a szabadon választhatónál van így, a kötelezőt muszáj fölvenned a meghatározott tantárgyakat.

Ha van kérdésed a felsőoktatással kapcsolatban, írj nyugodtan, 3 diplomám van, szívesen segítek. :D

2009. jún. 18. 20:08
 5/13 A kérdező kommentje:

:)

nem adnál egyet?

:)

2009. jún. 18. 20:11
 6/13 A kérdező kommentje:

Hány évedbe került a 3 diploma?

Minimum 3, de ténylegesen?

Megérte? Úgy értem, hogy valóban több lehetőséged van a munkavállalás terén, ill. a fizetésben ez látszik?

2009. jún. 18. 20:14
 7/13 A kérdező kommentje:

Vagyis 3x3.

bocs!

2009. jún. 18. 20:15
 8/13 anonim ***** válasza:
51%
Biztos nem 3X3 év alatt szerezte a két diplomáját ,mert alapból a régi képzésben 4 év volt a minimum. Egyébként használható diplomát most sem lehet kapni 3 év alatt,mivel az csak alapképzés. Tehát az alapozó, előkészítő tárgyakat tanulod, ahhoz, h szakmai tárgyakat tanulj és gyakorlatot szerezz tovább kell menni mesterképzésre ami plusz 2 év fizetősön. Az alapképzéses diplomával, kisegítő lehetsz illetve asszisztens. Nekem szintén 3 diplomám van ( plusz két szakma ,de az nem tartozik ide) és ezt 10 év alatt szereztem meg ( Első két diploma 4 év alatt, plusz még egy 5 éves szak ezután, majd , az első diplomámhoz plusz egy szakirány 1 év)
2009. jún. 18. 21:42
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A mesterképzés nem törvényszerűen fizetős, kiírják államilag támogatottként is.
2009. jún. 18. 22:00
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!

6 év alatt csináltam a 3 diplomát, párhuzamosan őket (nem volt túl egyszerű, de megérte). Az alapdiplomám egy mérnöki diploma, ezzel egész jó lehetőségek vannak, mellette párhuzamosan csináltam egy mérnöktanárit, aztán egy minőségügyi szakmérnökit.

Hát elhelyezkedni könnyen el tudtam, de szarrá nem kerestem magam, ez azt hiszem, magyar sajátosság. Meg persze nőként mérnökként érvényesülni sem egyszerű, meg a fizetés is kevesebb.

Én 2 évet dolgoztam, most GYED-en vagyok, a fizetésem bruttó 131.500 volt, ez a mérnökivel. A szakmérnökivel jobban tudok majd vszínű keresni.

Ezért lehet, hogy sokan le fognak ugatni, de kb 1 év múlva kiköltözünk németbe, mert ott "mérnökhiány" van, és nagyon keresik őket, meg meg is fizetik őket. A férjem is mérnök egyébként, ő is simán elhelyezkedett, de őt sem fizetik meg igazán. Mi ezért döntöttünk így.

Ha gondolod, írj privit.

2009. jún. 19. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!