X szakközépiskolából Y egyetemre, főiskolára?
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy tegyük fel művészeti,műszaki,közgáz és egyéb szakközépiskolákból mindenki a saját "szakán" belül tanul tovább vagy helyezkedik el az életben? Tegyük fel művészeti szakközépiskolából informatikus mérnöknek tanul tovább.
Lehetséges az,hogy például valakinek 11. osztályban teljesen elmegy a kedve a szakmától és elhatározza,hogy teljesen más irányba tanul tovább?Gyakoriak az ilyen "esetek"?
Szerintetek mennyi az esélye,hogy teljesen más irányba tanuljon tovább az ember?Köszi szépen előre is a válaszokat!
Esetleg még személyes tapasztalatok?
Ismerősökről,rokonokról,bárkiről.
Szia! Én közgazdasági szakközépből mentem egyetemre. Érdekelt is amit tanulok (üzleti gazdaságtan-számvitel-könyvelés), de a többi tantárgyból és "jó" voltam (4-5-ös) így egyértelmű volt, hogy tovább szeretnék tanulni :) 11-ben már konkrét elképzelésem volt, hogy pénzügy-számvitel szakra megyek, vagy valami ilyesmire, de 2012-ben (mikor én jelentkeztem) fizetőssé tettek nagyon sok szakot, ami miatt sok képzés szóba sem jöhetett. Mivel a könyvelés mellett, a töri-magyar érdekelt a legjobban, így jogra mentem, fel is vettek, nagyon szeretem és azóta áldom az eget, hogy nem közgáz szakra mentem:)
Tapasztalataim szerint, némi hátránnyal indultam a diáktársaim mellett, de ha más érdekel, kicsit jobban ráfekszel, mivel a gimisek jobban tanulják azokat a dolgokat, és nem lesz gond, nagyon sokan vannak akik szakközépből jöttek de nem szakirányosan mentek tovább :)
bocs, nincs fölös 250 ezrem félévente, a diákhitel meg nem éri meg...nagyon nem :D
meg, pénzügyből is mekkora telítettség van már..hagyjuk
Pénzügyből nincs telítettség mert sokoldalú, számvitelből meg pláne, jogászból viszont annál inkább és fele annyi idő alatt végeztél volna, ha nincs rokonod aki dolgozik jogászként lehetetlen elhelyezkedni
pénzügyből meg már van államilag támogatott hely is és mindig is volt 1 évet kivéve amikor káosz volt Hoffmann Rózsa jóvoltából, a diákhitel meg egy igen kedvező konstrukció, alacsony kamattal, ettől függetlenül egy hitel és mindenki jól fontolja meg, hogy fel-e veszi... bölcsész szakra ne vegyétek fel :D
Na ez úgy elfogult kamuzás amit mondasz ahogy van.
5 jogász ismerősöm van (2 eltéről, 1 szte -ről és 2 pázmányról) nem mind közvetlen ismerős de tudom hol dolgoznak.
2 munkanélküli, 1 adatrögzítő nettó 100-ért, ketten kint raktári munkások Londonban/Németországban...
És van 2 pszf-en végzett ismerősöm is, egyik a bdo-nál másik egy banknál dolgozik. De a végzettek 90%-át szinte egyből felszívja valamilyen BIG4 cég vagy bank.
ja és a rengeteg álláshirdetés amiről beszéltél:
Jog / Közigazgatás (78)
Pénzügy / Számvitel / Menedzsment (890)
Mellesleg ezt a "nehogy értse valaki fiatal hogy mi is történik a kormányzás alatt" el lehet mondani pénzügyesekre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!