34 évesen is lehet államilag finanszírozott főiskolára beiratkozni?
Szia! igen lehet jelentkezni 34 évesen is nappalira, de én inkább a levelező v. esti szakot ajánlanám több okból is. Most ha belegondolsz, hogy érezné magát a a férjed egy csomó 18-22 éves között? En 19 vagyok és a mi szakunkra is jár egy 36 éves fickó...én nem vagyok az a diszkriminatív ember, de...1 ember nem áll vele szóba, kb. az apánk lehetne, nagyon frusztráló. Viszont levelezősök között "beolvadna", és több ideje is lenne, hiszen ott tömbösített órák vannak (hetente-kéthetente 2-3 nap oktatás, bár egyetem válogatja). a szaktól függ hogy indul-e államin levelező szak. ezt a felvin kell megnézni. külön felvételi nincs, kivéve ha van vmi alkalmassági vizsga v. elbeszélgetés v. ilyenek, de az érettségi eredményből és a középiskolai bizonyítványból tevődnek össze a pontok. ha van nyelvvizsga, akkor pluszpont, ill. ha okj-s képzése is van, az is plusz pont, ha a szakhoz kapcsolódik. valóban vannak keresztféléves képzések, amik tudtommal február környékén indulnak. Tudtommal ezek 99%-ban fizetős szakok, és főleg olyan szaknál hirdetik meg ahova még kellenének emberek, de a hivatalos, "fő" felvételi a szeptemberi!
Bővebben a felvi.hu-n találhattok nagyon sok infót, az adott egyetem honlapján, az eduline.hu-n.
Remélem tudtam segíteni, sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!