Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » SZEG-es diák Egerből tudná...

SZEG-es diák Egerből tudná nekem értékelni a sulit?

Figyelt kérdés
Na az van,hogy én most vagyok 8-os. Már 2 éve álmom,hogy felvegyenek a gimibe. Kémia-biológia szakra pályázom. Csak ahhoz nem elég a tanulás. Milyenek az árak??? :)) milyenek a tanárok?? (KOLIS lennék) És,hogy pontosan,hogy zajlik le a felvételi...Mert attól nagyon félek.
2013. okt. 31. 14:46
 1/1 anonim ***** válasza:

Tandíj nincs, így viszonylag olcsó. Bár rólunk beiratkozáskor rögtön legomboltak kb. 25 ezer forintot (biztosítás, gólyatábor, matrózblúz, tesipóló, kitűző, meg tudja a frász már, hogy mi..). A könyveket az új rendszer miatt egy hete kaptuk meg... 28 ezer Ft volt. A menza szerintem elég drága, én nem is vagyok menzás. Meg állítólag nagyon szar a kaja, néha-néha előkerülnek belőle oda nem illő dolgok... :) A koli is ingyenes, csak a kajáért kell fizetni.

A tanárok jófejek - igazából nem, de amit az ismerőseimtől hallok, hogy néhol mik mennek... fényévekkel jobb dolgunk van.

A felvételi nem nagy cucc, a központi nem volt nagyon nehéz. Na jó, a matek borzalmas volt. De hozz ki magadból amit csak tudsz, nagyon úgysem tudod elrontani. A magyar nagyon könnyű volt, bár ki tudja milyen lesz az idei. A szóbeli úgy zajlik, hogy arra a szakra kell szóbelizned, amit elsőnek jelöltél. Bemész egy terembe, van bent 3 tanár, le kell ülnöd velük szembe. Én is biosz-kémiára (is) jelentkeztem, hát csúnyán eltosztam.. Először elkérték az ellenőrzőmet (kicsit csípős öregasszony lesz, vigyázz vele xD), ami jobb ha jó állapotban van... ne legyen szétszakadva, összefirkálva, össze-vissza gyűrve. Aztán húznom kellett egy tételt kémiából, aztán pedig bioszból (amik egyébként ki lesznek írva a suli honlapjára, azokat nézd át alaposan). Ilyen kérdéseket nem kaptam, hogy miért akarok ide jönni, ki volt Szilágyi Erzsébet stb., de jobb, ha megfogalmazod magadban. Hát ha biosz-kémia, akkor három tanár lesz bent, egy öregasszony, ő szerintem egy kicsit.. nem is tudom, ijesztő volt (engem nem tanít), egy fiatalabb nő, meg egy fiatal csávó. Ha elakadsz, majd kérdeznek, de mindig próbálj mondani valamit. Én az első mondatnál lefagytam... Nem is vettek fel :) De más szakra igen, nem is bánom. Az a lényeg, hogy ne izgulj!

Vannak kellemetlen dolgok a suliban (lásd tanulás xD), de mindenképpen ajánlom, hogy ide gyere. Jó a közösség, nincsenek "selejt" emberek, a suli átlaga is nagyon jó.

2013. nov. 15. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!