Hova menjek továbbtanulni?

Figyelt kérdés
szentendrei vagyok,de pesti iskolák is szóba jöhetnek,esetleg még a bentlakásos

2013. okt. 30. 20:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ennél azért adhatnál meg több infót is, szakközépbe akarsz menni, gimibe vagy felsőoktatásba.... Mi érdekel, milyen tanuló vagy stb...
2013. okt. 30. 20:34
 2/14 A kérdező kommentje:
bocsánat,jogos. 4osztályos gimibe a 7.-es a évvégim 4,1-2-3-4-5(nem tudom pontosan) egész jó vagyok matekból,de annyira nem érdekel, a nyelvi szak érdekel meg talán a humán (igazából a pszichológia érdekel de az még most nem ideális a gimiben)
2013. okt. 30. 21:24
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha pszichológus akarsz lenni akkor biológia vagy magyar vagy matematika vagy történelem vagy egy idegen nyelvből kell kettőt választanod amiből kijön a pontod felvételinél (összeadod és megszorzod kettővel a két érettségi százalékát, tanulmányi átlag nem számít, csak erre a két érettségire kell rágyúrni ;)). Ha mind a kettőből emeltet teszel akkor az +100 pont(+50 pont egy emelt érettségi, de csak abból a kettőből amit bejelölsz), ezért érdemes pl biológia vagy matek tagozatos gimibe menni ahol emelten is tanítják, emelt érettségire is készítenek fel. Nyelvi gimik általában 5-6 évesek. Annyira nem kell sznobkodni a gimnáziumokkal, tökmindegy, hogy honnan van a érettségid nem nézik, azt figyeld nyílt napon, hogy jó környéken legyen kevés c típusú emberrel és jó tanárokkal, menj végig a lakhelyeden legközelebbi sulikon végig, felesleges ezért minden nap utazgatni Pestre.
2013. okt. 30. 22:13
 4/14 anonim ***** válasza:
Mondjuk google értékelés alapján a Berzsenyi Dániel Gimnázium elég jó bér ez nem tudom menyire mérvadó.:D
2013. okt. 30. 22:16
 5/14 anonim ***** válasza:
ja de az nem pesti, mind1:D
2013. okt. 30. 22:19
 6/14 anonim ***** válasza:
"csak erre a két érettségire kell rágyúrni" - Ez nem túl hatékony módszer, mert nem tudhatod előre, hogy milyen passzba leszel az érettségi napján (mivel az érettségi az akkori állapotodat méri fel). Tény, hogy szóbelivel lehet rajta húzni, de az írásbeli jobban számít. Igaz, ez már csak mellékes, de azért azt tanácsolom, hogy ne ezt az elméletet kövesd, mert akiknek ez bejött ott szerencse is volt.
2013. okt. 30. 23:00
 7/14 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy a szerencsére bízza magát?
2013. okt. 30. 23:34
 8/14 anonim ***** válasza:
azt mondtam, hogy arra a két tárgyra gyúrjon, amiből kijön a pont, de mind1, amúgy nem szentendrei, azt akartam írni a sulira
2013. okt. 30. 23:46
 9/14 anonim ***** válasza:
"Ki mondta, hogy a szerencsére bízza magát?" - Ezt a kérdést nem nagyon értem, mert én sem ezt mondtam és azt se, hogy te mondtál ilyet. Annyi volt a mondandóm, hogy ne "csak arra a kettő érettségi tantárgyra gyúrjon rá", hanem az összesre, mert nem lehet tudni, hogy valami miatt nem-e fogja elrontani a kettő tantárgy valamelyikét.
2013. okt. 30. 23:51
 10/14 anonim ***** válasza:
Azt próbálom érzékeltetni, hogy ha valaki például programtervező informatikusnak megy és ötös matek, infó érettségit ír, egyiket mondjuk emelten, de a magyarja kettes lett mert nem az volt a fő célja neki, hogy á-tól cettig bemagolja az irodalmat, akkor az a kutyát se fogja érdekelni, és ugyanúgy felveszik az egyetemre mert nem számít a pontokba. Mellesleg a középszintű érettségi nehézséhe a béka segge alatt van, tanulás nélkül lehet hozni minden tantárgyat 20%-ra, de ezzel nem bátorítani akarom a kérdezőt..... de ami számít a továbbtanulásba arra nem ugyanannyit tanul az ember mint ami nem számít.
2013. okt. 31. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!