Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakot ajánlotok nekem?

Milyen szakot ajánlotok nekem?

Figyelt kérdés

Az egyetem végül is mindegy. Nem tudom el dönteni merre kéne majd továbbtanulnom. Inkább reál beállítottságú vagyok, de pl. a történelem is érdekel. A kémia kifejezetten jól meg, viszont nem túlzottan érdekel. A biológia iránt nem vonzódom, művészeti ágak szintén kizárva. Tanár nem akarok lenni, és a gazdaságtan sem érdekel. A matekot szeretem. Szeretnék természetközelben dolgozni, de ha ez nem jön össze, akkor is jó lenne ha lenne a munkám mellett szabadidőm. Szeretnék vidéken, Magyarországon dolgozni, nem Pesten vagy nagyobb városban. A tervezői-mérnöki szakmák még érdekelnek (PL. építészmérnök), illetve szintén érdekelnek a természettel foglalkozó mérnöki szakmák (pl. erdészmérnök, környezetvédelmi mérnök)Ja és még a vendéglátás is érdekel, főleg mert ahhoz jó helyen lakok, a Balaton mellett.

Mi lenne a legjobb? Kereseti és elhelyezkedési lehetőségek?

2009. nov. 8. 10:34
 1/1 anonim ***** válasza:

ha reálos vagy és jól megy a matek, nem ajánlom a vendéglátást-- azt rengetegen tanulják, nehéz munkát találni, miközben más szak is lehet hogy jól menne neked.

az építészmérnökhöz jól kell tudni a fizikát (meg picit a matekot) és tudni kell rajzolni is.

info, villanymérnök, alkalmazott matematikus: ha jól megy a matek/fizika/informatika és nem zavarna az irodai munka. jobb esetben marad mellette szabad időd, további előnye a jó elhelyezkedési lehetőség és elég jó kereset.

vegyészmérnök: gondolom hasonló csak kémiával...

az erdészmérnök stb. úgy tudom bizonytalan állást, nem túl magas keresetet jelent. cserébe vszg nem kell halálra dolgoznod magad.

2009. nov. 8. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!