Diplomás ápoló? Megéri annak tanulni?
Kedves kérdező, orvosnak sem éri meg tanulni, azért egyetemet végezni, hogy szart lapátolj pedig egyenesen baromság.
A diplomás ápolókból kerülnek ki általában a főnővérek de amúgy teljesen ugyanazt csinálják, mint az ápolók. Én nagyon nem ajánlom ezt a képzést, és az ápoló szakmát sem. Nincs életük 12 órákat dolgoznak, nincsenek jól megfizetve, és ZÉRÓ tiszteletet kapnak, pedig nagyon megérdemelnék.
Sajnos az előttem szólót meg kell hogy cáfoljam.
Rokonom egy OKJ Ápoló ( 54-es) végzettséggel ment ki Angliába. 1 év alatt szerezte meg a papírt,és egyből talált munkát,magas jövedelemmel.
Természetesen nem akarlak lebeszélni a diplomáról :)
Ha itthon akarod ezt a tudást kamatoztatni akkor egyértelműen a diploma kell egy magasabb szintű karrier eléréséhez,de ha külföld a cél akkor Én nem bajlódnék 4 évig egy diplomával,mikor kapkodnak az OKJ-s ápolókért is,a fizu pedig ugyanolyan....
A kevesebb néha több.
Remélem tudtam valamit segíteni.
Szerintem mindenféleképpen diploma! Az OKJ-s ápoló megragad az osztályokon, azzal nincs út felfelé. Míg a diplomával elmehetsz akár orvoslátogatónak, csinálhatsz MSC diplomát, akár phd-t!
Ha pedig külföld a cél, ott - ellentétben Mo.-val - meg vannak határozva a kompetenciák. Tehát ha te diplomás vagy, akkor komolyabb beavatkozásokat fogsz végrehajtani/segédkezni, míg itthon ugyanúgy befognak segédápolói feladatokra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!