Hova tanuljak tovább?
A segítségeteket szeretném kérni. Még mindig nem tudom, melyik egyetemre menjek, pedig már itt az ideje eldönteni. Eddig a biomérnökin/környezetmérnökin gondolkodtam (BME), de őszintén szólva nem tudom mit lehet ezekkel dolgozni.
Amikből jó vagyok/szeretem: matek, biosz. Eléggé reál beállítottságú vagyok, szeretem a fekete-fehér, konkrét dolgokat. Bármilyen ötletet szívesen fogadok :) 18L
A környezetmérnöki büfészak. Ha nem hiszed el, akkor tapasztalni fogod, ezt garantálom.
A biomérnöki jó szak. :)
Ne kizárólag tantárgyak alapján dönts.
Mi érdekel?
Igaza van az előttem szólónak. Röhej, hogy egyáltalán egyetemi képzésnek nevezik a környezetmérnökit és társait.
A biomérnökivel aránylag könnyen el tudsz helyezkedni és a fizetés is elég jó!
Köszönöm az eddigi válaszokat!:)
És azt megkérdezhetném, hogy biomérnökivel milyen fajta munkákat lehet végezni?
1.: érdekel a környezetvédelem, az állatok viselkedése. Etológián is gondolkodtam (ELTE biosszal), de azzal úgy hallottam nem nagyon lehet jó munkát találni. Erről van valakinek bármilyen tapasztalata?
2.! Én értem, miért nevezik egyetemi képzésnek...
Megfelel az "egyetemi képzés" kifejezés feltételeinek:
- Túl elméleties oktatás, bemagolod, hogyan kell például talajszelvényt csinálni, de életedben nem látsz olyat
- Túl sok tölteléktárgy, amiket persze a kar komolyabban vesz, mint a szakmai tárgyakat.
Ezek alapján a környezetmérnöki tipikus egyetemi képzés. :D
Kérdező:
Biomérnök tudtommal tud szennyvíztisztítót tervezni, üzemeltetni, ott felügyelni.
Egyéb területeken mindenféle méréseket végez és tervez is, hogyan lehet a problémákat megoldani. Környezetbarát anyagokat stb-t tervez.
Ezek egy részét Educatio-n mondta egy BME-s prof, más részét szennyvíztisztítóban mondták.
Ja, és ha képzés alatt meggondolod magad, ezzel a végzettséggel vár a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, a minőségirányítás meg még talán más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!