Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakmát válasszak...

Milyen szakmát válasszak ilyen feltételekkel?

Figyelt kérdés

A zene világában szeretnék dolgozni. Olyasmire gondoltam, ami főleg a koncertezéssel kapcsolatos. Nekem csak a koncertszervezés jutott eszembe, de nem tudom, hogy ezzel milyen könnyű vagy nehéz munkát találni, ha megszereztem a szakmát. Valaki tudna segíteni ezzel kapcsolatban? Esetleg ha van más ötlet, ami a zene és a koncertek világával kapcsolatos, azt is szívesen fogadom.

(Ami kevésbé vonz, az a stúdióban való munkálkodás, zenék vágása, stb, illetve a fénytechnika és ehhez hasonló dolgok.)

2013. szept. 10. 17:24
 1/4 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. Ha elvégeznék egy Kulturális rendezvényszervező szakot (OKJ), utána kellene még valami, hogy munkát is találjak vele, vagy ezzel már egyből mehetnék egy koncertszervező céghez dolgozni?
2013. szept. 10. 19:09
 2/4 vikTORZ ***** válasza:

Üdv!

Amit írtál OKJ képzés minden bizonnyal jó lehet. Nekem is rendezvényszervező jutott eszembe a szavaid után. Egy rendezvényszervező pont azt a munkát végzi, amit nagyjából te meghatároztál.

Nem vagyok éppenséggel túlságosan a dologban. De ha a zenei pályát kívánod megcélozni, és azon belül a háttérmunkálatokkal kapcsolatos tennivalókat, akkor nem árt, ha minél több mindenhez értesz. Mert szerintem itt is eléggé telített a piac. Tehát ha "csak egy snassz" rendezvényszervezői végzettséged van, azzal valószínűleg nem sokra mész. Ez a munka egyike azoknak, amely inkább a személyes kapcsolataid után végezhető jobban. Tehát rengeteg emberre szükséged van, akiket ismersz. Mindenféle vállalkozókat, akik pl sátrakat, színpadokat, egyéb technikai feltételeket biztosítják, zenei élet menedzserei, szóval szinte mindenkit, aki valamilyen szinten kapcsolódik a kérdéshez. Nyilván ez alakítható, hiszen az idő múlásával sok embert megismerhetsz.

Bár szerintem nagyon ritka esetben alkalmaznak kizárólag erre a munkára egy embert. Ha valami nagyobb cég, ami rendezvényszervezéssel foglalkozik, az OK. De szerintem nincs túl sok ilyen. Ez a részleg szerintem inkább magánvállalkozások sora lehet javarészt. Egy magánvállalkozó nem hinném, hogy kinövi magát akkorára, hogy alkalmazni tudna még pár csak erre szakosodott emberkét.

Tehát ha ez érdekel, mindenképpen képezd magad több irányból és szerezz ismeretségeket.

2013. szept. 19. 11:31
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Ami most még felkeltette az érdeklődésem, az ez:

[link]

Egyedül azt nem találtam még meg, hogy ez OKJ-s képzésnek minősül, vagy mégis milyen szakmát/képzettséget/akármit ad. Ezzel, és egy kult. rendezvényszervezői végzettséggel már lenne esélyem?

2013. szept. 19. 17:21
 4/4 vikTORZ ***** válasza:

Üdv!

Nem hangzik rosszul az, amit a linkben találtál.

Most egy egyszerű személyes tapasztalatomon alapuló példa jutott eszembe. Még régebben eldöntöttem, hogy szociális területen akarom képezni magamat. Ennek megfelelően kerestem a képzéseket, és találtam egy gyermekfelügyelői OKJ képzést. Természetesen az iskola minden díjat, elismerést megkapott a magas minőséget képviselő tanrendje miatt, meg az összes marketingszöveget el leehtett olvasni a brossjairól. Aztán amikor már eljutottam az első vizsgáig, jelentkeztem állásra. Ahová a pályázatomat benyújtottam, közölték velem, hogy ez mind szép és jó, gyönyörűen hangzik a képesítés neve és OKJ képzési száma, de a kutyának nem kell, hiszen évente százával végeznek diplomások a szociális területen, tehát őket fogják alkalmazni, mert a törvényi előírásoknak jobban megfelelnek.

Mindezzel csak fel szeretném hívni a figyelmedet arra, hogy nem csak az iskola által elmondott reklámszöveget kell átfutni, hanem további infókat érdemes gyűjteni az adott végzettségről. Sajnos nem tudok válaszolni arra a kérdésre, hogy mennyi esélyed lenne ezzel a végzettséggel. Érdemes lenne felkeresni (telefonon/személyesen) olyan cégeket, amelyeknek pont ez a profiljuk. Tőlük kellene megtudni, hogy milyen végzettséggel lehet a szakmában elhelyezkedni. (ha abból indulunk ki, hogy az iskola elsősorban a profittermelésre megy, akkor nem biztos, hogy a te érdekeidet fogja szem előtt tartani, amikor ilyen jellegű tanácsot kérsz.)

Ugyanakkor azt tartom, hogy mindaz, amit megtanulsz, az csak a tied, és biztosan a hasznodra válik. Ha van lehetőséged, szerezz minél több képesítést a szakmában, amelyet kiszemeltél magadnak.

2013. szept. 20. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!