Megéri latin nyelvet tanulni, ha valószínűleg nem fog kelleni semmire?
Persze h megéri! Nem lehet patika mérlegen méricskélni h mit éri meg tanulni. Ilyen alapon nem elég csak a felvételi tárgyakat tanulni..a többiből mindenki maradhatna analfabéta. hova vezetne az.
A műveltség nem kifejezhető pénzben, de nélkülözhetetlen egy jó álláshoz.
A fakultációs lehetőségek csoportokra vannak osztva (A, B, C), és csoportonként egy faktot lehet felvenni, összességében pedig kettőt. Én a B-ből már felvettem egyet(irodalom), de mellé semmi mást nem szeretnék. Aztán megláttam a latint az A csoportban. Ezen kívül semmilyen más faktot nem találtam érdekfeszítőnek. Már tanulok oroszt, abban is sok a ragozás, egyébként meg nincs rossz nyelvérzékem. Félreértés ne essék, profi sem vagyok, hanem inkább átlagos. :D
Szóval azt mondod, ne... Azért gondolkodom még rajta, persze nem fogom elhamarkodni. :) Jöhetnek más vélemények is.
Hopp, közben jött még egy válasz. :D
Tetszik a hozzáállásod. :) Természetesen egyedül fogok dönteni, csak kíváncsi vagyok mások véleményére. Holnap lesz az első óra, és van egy osztálytársam, aki már felvette. Jövőhétig még dönthetek a faktokról, szóval majd nála is rákérdezek, hogy milyen volt így elsőre. :D
Csak hogy stílusos legyek (én a 2-es válaszoló vagyok)
Non scholae, sed vitae discimus.
Márpedig művelt ember latin tudás nélkül nincs. (még el nem felejtem nem csak ragozni tanulsz, ha latint felveszed, hanem római állam berendezkedését, római kultúrát, némi klasszika filológiát) Persze ezeket érintőlegesen, de alapnak nagyon jó. Ókori irodalmi műveltség sem árt, azt is latin tudáson keresztül éred el ha az irodalom érdekel.
Új válaszoló vagyok:
Persze, hogy megéri. Azonkívül, hogy ösztönösen vonz téged, rengeteg haszna van.
Pár évi tanulás után jobban átlátod bármilyen más nyelv szerkezetét, és ezen az alapon könnyebben tanulod a többi nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!