Gimisek, szakközépesek ti hova jártok iskolába és miért azt a sulit választottátok?
Figyelt kérdés
Esetleg az iskola előnyeit és hátrányait még írjátok le légyszives.2013. aug. 11. 21:28
1/11 anonim válasza:
Én már nem vagyok gimis, de Kaposvárra jártam a Táncsics Mihály Gimnáziumba. Előnye: erős iskola, több tantárgyra lehet specializálódni, van előkészítője a legtöbb tantárgyból 8. osztályosoknak, az iskola részt vesz az AJTP programban, külföldi cserediákok is járnak oda, és nagyon jó kollégiuma van (Klebersberg Középiskolai Kollégium), ahol az úszómedence és szauna is elérhető ingyenesen, emelett az angol mellett(ami kötelező) lehet németet, franciát, olaszt és spnyolt tanulni.
Hátrány: nem könnyű bekerülni, az idegen nyelvi képzés nem a legjobb.
Eredetileg nem oda akartam járni, de nem bántam meg :)
3/11 anonim válasza:
Én Szombathelyen tanulok, a Nagy Lajos Gimnáziumban, matek tagozatos osztályban. Előnyei: a matekot és reál tárgyakat nagyon jól tanítják, fakttal együtt heti 7 matekom van, szerintem rendesen felkészítenek belőle az emelt érettségire, a társaság is jó. Hátrányai: a magyar és az idegen nyelvek oktatása több, mint csapnivaló, egy normális nyelvtanár sincs, több közülük olyan béna, hogy a diákok azzal szórakoznak az óráján, hogy hogyan tudják minél jobban felidegesíteni.
4/11 anonim válasza:
Én egy hatosztályos gimnáziumba jártam Budapesten, az ELTE Trefortba. Nagyon szerettem, jó volt a közösség, nagyon sok iskolai vagy iskolán kívüli programot biztosítottak. Ez egy erős gimnázium, nagyon jó tanárokkal.
5/11 anonim válasza:
Olláré, én is Trefortos voltam. Oda küldtek szüleim, nem én választottam. Nem szerettem. Állandó a feszültség, a közösség gyerekes, az elvárások hol túl magasak, hol nevetségesen alacsonyak, nincs egyensúly. Vannak ugyan jó tanárok, de ahhoz képest, hogy állítólag ez egy király suli, rengeteg a gyenge tanár. Több olyan osztálytársam is volt, aki megbánta, hogy odament.
6/11 A kérdező kommentje:
ízlések és pofonok az utolsó két válaszolónál ,amúgy köszi a válaszokat még írjatok!
2013. aug. 13. 10:40
7/11 anonim válasza:
én eddig ócsára jártam a bolyaiba
most átmentem semmelweisbe
de az álom az a teleki blanka gimnázium volt!:d
8/11 anonim válasza:
Szakközépbe jártam vas megyében, azért választottam, mert itt volt olyan szak, ami érdekelt, közel volt és túl sok a hátránya, hogy elkezdjem sorolni (:
9/11 anonim válasza:
Én most megyek csak gimnáziumba, mégpedig az Almádi kéttanba. Mindig is oda szerettem volna menni, mert a nővérem is odajárt, és kiváló nyelvtudást kapott érte cserébe. Nemcsak nyelvekből (német, olasz nyelvet is jól oktatják) erős, hanem reál tárgyakból is (fakton), humánból szintén. Mondjuk én nemcsak a remek oktatása miatt választottam, ha már előnyöknél tartunk. Aki kollégista, annak nem kell napi fél órát buszoznia, vagy sokat gyalogolnia, hogy reggel beérjen a suliba, mivel a koli és a suli egyben vannak. Tehát a kényelem is megvan. :) Ráadásul elméletileg összetartó hely, bár nem is egy nagy létszámú intézmény. :)
10/11 anonim válasza:
Budapesten a Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskolába jártam, nagyon szerettem odajárni, kiváló tanárok, nagyszerű közösség, kellemes környezet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!