Biomérnöknek hova? DE vs. BME?
Biosz a válaszott tárgy, emeltezek. Először is szerintetek érdemes biomérnöknek tanulni?? És ha igen, akkor hova érdemesebb jelentkezni? A pontom éppenhogy meglenne valószínűleg a BME-re is, mert ugye oda nehezebb bejutni. Melyik egyetemen van több biosz biomérnöki szakon? És esetleg kevesebb kémia vagy matek? DE-es diplomával ugyan olyan könnyen el tudnék helyezkedni mint BME-es diplomával? Debrecen közelében lakok...
Előre is köszönöm a válaszokat!! :))
Az egyetem szempontjából a BME-t választanám, magam is ott diplomáztam vegyészként (a biomérnökök is a vegyészkaron tanulnak) viszont ha közelebb laksz a debrecenihez, az elvégzés lényegesen könnyebb lehet. A kollégium jó, csak kevés és drága. A diploma értéke nemcsak az egyetemtől függ, hanem attól is, hogy az életben akivel találkozol, az hol végzett. Valószínű, hogy egy BME-s fickónak szimpibb a BME-s diploma, és mivel ebből több van (hiszen a BME biós/vegyész kara nagyobb hagyományokkal bír magyar téren) a diplomája is jobban elfogadott lehet.
De egyébként tök mindegy. Magadnak tanulsz és ha spíler vagy, akkor így is, úgy is megtalálod vagy megteremted a helyed. Hiszen diplomásnak lenni már azt is jelenti, hogy magáról gondoskodni tudó mérnökember leszel!
hmm.. hát igen :)
És tényleg ugyan azokat kell tanulni az elején a vagyészmérnökin és a biomérnökin? Mármint a BME-n.
Igen tisztában vagyok vele hogy sokkal több kémia és matek van mint biosz. Bioszból jó vagyok. Viszont kémiát már egy éve nem tanulok. A matekom ötös. És félek hogy a BME-re ha bejutnék, kiszórnának a matek és a kémia miatt. Nem tudom hogy feltudnék-e zárkózni, hiszen az mégis csak egy műszaki egyetem..De mégiscsak sokkal nevesebb mint a Debreceni. Ezért nem tudok dönteni. :)
Köszönöm. Én is úgy döntöttem hogy valószínűleg akkor Debrecenbe fogok jelentkezni. Kíváncsi vagyok hogy mit tapasztaltál. Ha nem túl személyes megkérdezhetem hogy szereted a szakot? Tanárokat? Hangulatot? Meg magát az egyetemet?
Nem bántad meg hogy oda jelentkeztél? Nagyon húzósak a vizsgák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!