Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biomérnöknek hova? DE vs. BME?

Biomérnöknek hova? DE vs. BME?

Figyelt kérdés

Biosz a válaszott tárgy, emeltezek. Először is szerintetek érdemes biomérnöknek tanulni?? És ha igen, akkor hova érdemesebb jelentkezni? A pontom éppenhogy meglenne valószínűleg a BME-re is, mert ugye oda nehezebb bejutni. Melyik egyetemen van több biosz biomérnöki szakon? És esetleg kevesebb kémia vagy matek? DE-es diplomával ugyan olyan könnyen el tudnék helyezkedni mint BME-es diplomával? Debrecen közelében lakok...

Előre is köszönöm a válaszokat!! :))

2013. aug. 4. 03:07
 1/7 Walter_Dornberger ***** válasza:

Az egyetem szempontjából a BME-t választanám, magam is ott diplomáztam vegyészként (a biomérnökök is a vegyészkaron tanulnak) viszont ha közelebb laksz a debrecenihez, az elvégzés lényegesen könnyebb lehet. A kollégium jó, csak kevés és drága. A diploma értéke nemcsak az egyetemtől függ, hanem attól is, hogy az életben akivel találkozol, az hol végzett. Valószínű, hogy egy BME-s fickónak szimpibb a BME-s diploma, és mivel ebből több van (hiszen a BME biós/vegyész kara nagyobb hagyományokkal bír magyar téren) a diplomája is jobban elfogadott lehet.

De egyébként tök mindegy. Magadnak tanulsz és ha spíler vagy, akkor így is, úgy is megtalálod vagy megteremted a helyed. Hiszen diplomásnak lenni már azt is jelenti, hogy magáról gondoskodni tudó mérnökember leszel!

2013. aug. 4. 05:46
 2/7 anonim ***** válasza:
egyik egyetemen sincs sok biosz biomérnök szakon! mindenki ezzel szívja meg, hogy biosszal megy biomérnoknek, mert hogy ott biztos mennyi biosz van, utána csak néz, hogy mennyivel több kémia van, mint biosz.
2013. aug. 4. 11:15
 3/7 A kérdező kommentje:

hmm.. hát igen :)

És tényleg ugyan azokat kell tanulni az elején a vagyészmérnökin és a biomérnökin? Mármint a BME-n.

Igen tisztában vagyok vele hogy sokkal több kémia és matek van mint biosz. Bioszból jó vagyok. Viszont kémiát már egy éve nem tanulok. A matekom ötös. És félek hogy a BME-re ha bejutnék, kiszórnának a matek és a kémia miatt. Nem tudom hogy feltudnék-e zárkózni, hiszen az mégis csak egy műszaki egyetem..De mégiscsak sokkal nevesebb mint a Debreceni. Ezért nem tudok dönteni. :)

2013. aug. 4. 12:26
 4/7 anonim válasza:
Hasonló helyzetben voltam én is, nem tudtam dönteni. De végül Debrecent választottam, mivel szerintem alapképzésben nincsenek akkora különbségek, legfeljebb MScre majd Pestre mész, viszont a DE sokkal személyesebb, nem csak egy Neptun kód vagy, több a lehetőség. Azzal számolj, hogy sok a matek/ mérnöki tárgy és a kémia meg még több, viszont azért biosz is akad rendesen. Mivel a BME műszaki egyetem ott nyilván a műszaki részen van a hangsúly, itt pedig a szak a TTK része... Gondold meg, az egyetem már az önálló döntésekről szól elvégre.
2013. aug. 5. 10:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Én is úgy döntöttem hogy valószínűleg akkor Debrecenbe fogok jelentkezni. Kíváncsi vagyok hogy mit tapasztaltál. Ha nem túl személyes megkérdezhetem hogy szereted a szakot? Tanárokat? Hangulatot? Meg magát az egyetemet?

Nem bántad meg hogy oda jelentkeztél? Nagyon húzósak a vizsgák?

2013. aug. 5. 15:37
 6/7 anonim válasza:
Igen, szeretem a szakot. :) Azt tanuljuk amit vártam, meg amire számítottam a tájékoztatók alapján, úgyhogy nincs vele gond. A tanárokkal sem voltam még kifejezetten rossz tapasztalataim, van azért egy-két húzósabb tárgy, ahol az előadók is keménykednek, de olyan mindenhol van szerintem. A hangulat és a csoport is jó, de gondolom ez évfolyamonként változó, de mivel a kolik vegyesek ha a saját csoportodban nem találsz társaságot, ott még lehet. :)Az egyetemi élet meg király, sokkal jobb mint anno a középsulis volt. :D A vizsgák annyira húzósak, amennyire hagyod őket, hogy azok legyenek. Az időbeosztáson múlik, hogy megszakadsz a vizsgaidőszakban, vagy marad pár vizsgád és kész, mert év közben nem voltál lusta elmenni zh-kra. Szépen be lehet osztani mindent, csak akkor már kb. 7. héttől kezdve heti egy zh/ elővizsga, ez-az játszik. Ennyi. :D Majd meglátod. :P
2013. aug. 6. 09:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Dejóóóó :DDD Na meghoztad hozzá a kedvem :DD Köszönöm hogy segítettél :)))
2013. aug. 6. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!