Nem tudom kiszámolni pontjaimat. Ki tudnátok nekem számolni?
2000 - ben tettem érettségi vizsgát. Nem jön ki neke még 100 pont sem. Mit rontok el?
Magyar: 2
Történelem: 3
Matek: 3
Földrajz: 2
Van alap nyelvvizsgám (angol)
és 2 felsőfokú iskolám.
Köszönöm a segítséget
Te estin érettségiztél, ugye?
Esetleg mehetnél fizikából v. bioszból érettségizni!
Látom, föcid már megvan (bár nem jó a jegy)
Magyarból is tehetnél javító érettségit
Ha fel tudsz készülni, ősszel is mehetnél újraérettségizni.
Szept. 05-ig lehet rá jelentkezni (középszinten tizenötezer Ft tantárgyanként)
Igazatok van. Nagyon gondolkodom, hogy mi tévő legyek.
Egyik megoldás, hogy csecsemőgondozóra adom be a jelentkezést. (tudom, hogy ez felsőfokú csak) de nem tudom, hogy az ugyan úgy működik e, mint az összes többi.
A másik, hogy be adom óvodapedagógiára és bízom abban, hogy találnak még négy pontot.
Ha az elsőt választatom, akkor kettő év múlva ezáltal plusz pontom van. Főleg ha a közép nyelvvizsgát is leteszem.
Viszont ha másodikat választom félek hogy egyikre sem vesznek fel és két szék közül a földre esek.
A felsőfokú szakképzések pontszámítási szabályai eltérnek az alap- és osztatlan szakok pontszámítási rendszerétől. Háromféleképpen számolhatjátok ki az összpontszámot: megkétszerezhetitek a tanulmányi pontokat, összeadhatjátok a tanulmányi és az érettségi pontokat, vagy megduplázhatjátok a legjobb eredményű érettségi tárgyak vizsgapontjait. A három lehetőség közül mindig azt kell választani, amely a legelőnyösebb.
Ehhez a pontszámhoz kell hozzáadni a nyelvvizsgáért, versenyeredményért, emelt szintű érettségiért kapott pluszpontokat - azoknak azonban esélyük sincs bejutni felsőfokú szakképzésre, akik az emelt szintű érettségiért járó többletponttal, de más jogcímen kapható pontok nélkül nem gyűjtenek össze legalább 140 pontot.
Kedves kérdező szakonként más a pontszámítási mód.
Óvodapedagógus szakra összesen 196 pontod van (a leírt érettségi eredmények alapján), nem éred el a jogszabályi minimumot, kis fognak zárni az eljárásból, ezért kár 5000 Ft-t elpazarolnod.(egyébként nincs olyan hogy majd csak találnak 4 pontot, hidd el ki lehet számolni pontosan otthon hogy mennyi pontod van, csodák nincsenek)
Óvodapedagógus szaknál a magyar érettségid mindenféleképpen felvételi tárgy, lehet lehet választani a matekot vagy a törit, esetedben mindegy mert utóbbi két tárgy eredménye egyforma. Tehát 39 pont (magyar) + 59 pont töri érettségi = 98 pont ezt kell szorozni 2-vel, ami csak 196 pont.
Neked csak FSZ képzésre van esélyed bejutni, mert ott nincs meghatározva hogy pontosan melyik két érettségi tárgyadat számolják be a felvételibe, hanem a két legjobban sikerült érettségi tárgyadat fogják beszámolni, ezért a különbség a pontszámokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!