Nem tudom kiszámolni pontjaimat. Ki tudnátok nekem számolni?
2000 - ben tettem érettségi vizsgát. Nem jön ki neke még 100 pont sem. Mit rontok el?
Magyar: 2
Történelem: 3
Matek: 3
Földrajz: 2
Van alap nyelvvizsgám (angol)
és 2 felsőfokú iskolám.
Köszönöm a segítséget
2 felsőfokú iskola altt mit értesz?
És a szakra, ahova menni szeretnél, mik a felvételi tárgyak?
Nincsenek százalékos pontjaim. Angolból nem vizsgáztam. Csak nyelvvizsgám van alap.
200 ponttal is találtam Főiskolát. (csecsemő- és kisgyermeknevelő) Valami ilyesmiben gondolkodom.
Régen nem volt %-ban kifejezett érettségi eredmény.
viszont 2000-ban is 5 tárgyból kellett érettségizni...vagy te esti iskolában érettségiztél? akkor lehet hogy tényleg csak 4 tárgyad van de ebben nem vagyok biztos..
Várom válaszod kedves kérdező!
Régen elvileg az emberek csak 4 tárgyból érettségiztek, a szüleimnek is csak 4 tárgyból kellett. Ezek alapján:
Magyar: 2,azaz 39%
Töri: 3 ,azaz 59%
Matek szintén 59%
Földrajt is 39%
Még ha a matekot és a törit nézzük, akkor is csak 236 pontod van, a minimum 240-et nem éred el. Amit te néztél, hogy csak 200 pont kell, az felsőoktatási szakképzés, ami csak 2 éves és a végén nem kapsz diplomát. Ha mindenképp szeretnél egyetemre menni, diplomát szerezni akkor valamelyik tárgyból érettségizz újra.
Az alap nyelvvizsga nem ér semmit, a középfokú és a felsőfokú számít csak. A 2 felsőfokú iskola alatt pedig fogalmam sincs mit értesz.
Régebben alatt mit értesz?
Pontosan nem tudom mikor vezették be az 5 tárgyból való érettségizést, de 1984-ben már 5 tárgyból kellet, volt családtagom aki ekkor érettségizett gimnáziumban rendes nappalin, és 1987-ben érettségiztem akkor is 5 tárgy volt a kötelező gimiben.
Viszont esti tagozaton ezek szerint elég sokáig nem volt nyelvből érettségi. (Szakközépiskolákat nem tudom igazán, hogy volt e különbség.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!