Hogyan tanuljak, mert ha már most nem tudok akkor mi lesz majd később?
Nem baj az, ha magolsz, lényeg, hogy vizsgákon emlékezz valamire.Itt a tanítási módszerekkel is alapvető problémák vannak, de erre nem térek ki.
Segíthet, ha megállípítod, milyen tipus vagy, auditív(halló), vagy vizuális(látó)? Tehát azt jegyzed meg jobban, amit látsz, vagy inkább azt, amit hallassz?Ha halló vagy, akkor segíthet, ha felveszed a tananyag szövegét, aztán többször lejátszod magadnak, míg meg nem marad a fejedben, vagy ha hangosan olvasod.Ha látó vagy, akkor készíthetsz a tanulás közben ábrákat, kis egyszerű rajzokat, táblázatot, stb, aminek a látványa megmarad benned.Vagy ha van az adott témáról film(például történelmi,irodalmi téma), akkor megnézed.
Én például látó vagyok és ha töri leckét olvasok mondjuk a világháborúról, akkor nem sokat jegyzek meg belőle, ha rádióban hallok róla, az sem marad meg annyira, de ha filmet nézek róla, akkor valamiért a szöveg is jobban megmarad bennem, tehát az egész tartalom és a képek itt vannak a szemem előtt, végig tudom mondani az egészet.
De egyéb tantárgyból is, pl kémia, stb találhatsz a neten is videókat, ami a hang és látvány anyag miatt könnyen megragadhat a fejedben.
Na de mi az, ami érdekel?
Csak van valami
Pl. biológia vagy történelem vagy fizika
Próbáld ki azt, hogy pl. bioszból rajzolsz
Lerajzolod a levél felépítését vagy a hal részeit vagy
a vér körforgását. Készíts ábrákat
Az biztos sokat segítene !
Próbálj meg esetleg a dolgok között összefüggést
találni. Az is egy "módszer", hogy hogy lehet dolgokat könnyebben megjegyzeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!