Megéri mentőtisztnek tanulni?
Megbolondultál!! NE menj eü-pályára megfogod bánni. Én sem kapok munkát pedig dietetikus vagyok. GYED-ről szeretnék visszamenni, és annyi történt,hogy másik városba költöztünk a férjem miatt. Azt hittem jó pálya mert mindenütt van kórház és ott lesznek állások. Most már 1 éve,hogy semmi nincs és nem is lesz végeláthatatlan ideig létszám stop van.
Ráadásul az emberek szarba se vesznek. Az orvos és a diplomás ápoló az isten nekik, de sem a dietetikus, sem a védőnő sem gyógytornász sem a mentőtiszt sehol nincs nekik a rangsorban. Pedig pl a mentőtiszt is életeket ment és a dietetikus részt vesz a táplálás terápiában. vannak betegségek ahol nélküle meghalna a beteg.
Nyugodtan mehetsz mentőtisztnek, bár igaz, hogy lányoknak annyira nem ajánlott mivel kerülhetnek olyan helyzetekbe amiket még egy férfi is nehezen tud kezelni (pl ha egy részeg hajléktalan belédköt, akadályoz, verekszik. 150 kg-s nénit kell fel-le cipelni a 4ről stb)
És valóban igaz az is, hogy sürgősségin is elhelyezkedhetsz.
Én is eü-s vagyok és egyébként nem igaz az, hogy nem fogsz munkát kapni. Ápolókra és szakáplókra mindig szükség van, folyamatos hiány van belőlük. Én még el se végeztem a sulit és mégis minden kórházban tárt karokkal várnak és még mielőtt bárki belém kötne leszögezném, normális munkát kapok, nem olyat, hogy én húzom az ágyat meg cserélem az ágytálat egész nap.
Szerintem ha lány vagy, ne mentőtisztire. Bár nem tudom milyen alkat vagy, de az tényéleg brutális. Évfolyamtársam, aki mentőzött egy ideig mondta, h a tanfolyamon alapból megmondták h a lányok vagy húzzanak haza, vagy felejtsék el h valaha is lányok voltak..:S
Ha eüben szeretnél dolgozni mindenféleképp akkor inkább orvos, ápolónő, cecsemőápoló vagy hasonló szerintem:)
20:38 Mentőtisztekkel egy osztályban tanulok és nekünk is szó szerint ezt mondták, hogy aki lány és mentőtiszt szeretne lenni, felejtse el, hogy valaha is lány volt.
Amúgy tényleg bepróbálkozhat még a sürgősségivel.
Második voltam.
Hát mindenképp szeretnék az egészségügyi pályán belül maradni, mert ezaz ami úgy igazán érdekel.
Hát alkatilag nem vagyok valami nagydarab, 50 kg vagyok, de sportolok rendszeresen, megha tényleg lehet menni a sürgősségire akkor ott cipekedni se kell úgy.
Egyébként azt szeretném még kérdezni, hogy mennyire nehéz bekerülni a fősulira?
Kb milyen átlagnak kell lenni ahhoz, hogy felvegyenek? És a matek az számít? ( mert nekem az a halálom :P)
Meg van egy közzépfokú német nyelvvizsgám, azt beszámítják a pontoknál?
Hát a jegyeim nem olyan rosszak, négyes-ötös vagyok mindenből, kivéve matekból (abból hármas). Eleinte orvosira akartam menni, de van orvos ismerősöm, és egyszerűen nem kap munkát. Lehet hogy csak nincs szerencséje, nemtudom.
Azért nem akarok amúgy orvosira menni már, mert ugye az 6 éves, az egészségügyi fősuli meg úgytudom csak 4. Najó, ezígy elsőre lehet, hogy nem valami nyomós érv, mert +2év és lenne doktori címem is, meg talán kicsit nagyobb tekintélyem, de azt hiszem sajnálom rá az időt. (tudom hülyén hangzik.) Ha elvégezném a mentőtisztit lenne szakmám de ha nem jönne össze, akkor még mindig kezdhetnék magammal valami mást. 6 év meg olyan hosszú időnek tűnik. Meg miután elvégeztem a fősulit mindenképp szeretnék pár évet itthon maradni ( talán egyszer majd kimegyek külföldre is) de először még itthon próbálkoznék, és talán mentőtisztként jobban kapnék állást, mint orvosként, mert orvosból viszonylag sok van.
De azis lehet, hogy rosszul gondolom :)
Nyugi, a matek nem számít, nem is felvételi tárgy. Decemberben kiadják majd, hogy mik lesznek a felvételi tárgyak, de nagy átlagban a biosz-kémia-fizika és érdekes mód még a magyar is.
Egyébként halkan megsúgom, az egészségügyben a legtöbb ember kap hálapénzt, nem csak az orvos. Ápolónők is. Én szülésznőnek tanulok és ott se semmi, milyen pénzek vannak, úgyhogy ne ezen múljon.
Sok sikert!
Második és negyedik voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!