Az Egyetemek diplomája tényleg többet érnek mint a főiskoláké?
Hát, azért egy BME építész diploma csak többet ér,
mint egy Debreceni Egyetem építész diploma.
A DE és BME közül melyik a főiskola?:)
Amúgy meg szőrszálhasogatás. Gondolom van annyi eszed, hogy rájöjj, hogyan értettem. (Bolognai rendszer)
Gépészmérnöki képzés:
Nagy presztízse van a BME-nek. Láttam már álláshirdetésben, hogy előny, ha BME-n végzett a pályázó. Azért lehet, mert felvesznek 300 főt évente, és 100-120 fő kap diplomát (és a többség csak 7-8 év alatt szerzi meg az 5 éves képzés papírját). Szóval nem egy könnyű képzés.
Leglenézettebbek egyike pl. a Gábor Dénes főiskola. Találkoztam olyan hirdetéssel, hogy kivéve Gábor Dénes.
Köztes pl. a győri SZIF, vagy SZIE, vagy (Szent István főiskolai kar). Az egy olyan hely, ahová a műegyetemről kibukottak át szoktak menni. Ennek ellenére sokkal gyakorlatiasabb a képzésük, mint a BME-n (már elsőben AutoCAD-del rajzolnak, az egyetemen meg körző-vonalzó-rajzlap).
A való életben már bárkiből lehet akármi. Kereshet (és keres is) ugyanannyit, sokszor többet egy főiskolás végzettségű, mint egy egyetemet végzett. (Ha kiemelkedik nyelvtudással, és szakmai gyakorlattal.)
Hozzáteszem, hogy a (fiatal) tervezőmérnökök között szinte mindenkinek egyetemi diplomája van (de technológusok főnöke stb. valami gyorstalpalóval, meg perfekt némettel hazavisz 1,5-2-szer többet is tőlük).
A többi helyen nem tudom hogy megy. Ez egy példa volt csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!