Melyik egyetemet, illetve munkát válasszam?
Még van időm az egyetemig, de jó lenne tudni, hogy mi is az amit igazán szeretnék tanulni a későbbiekben és a szakmát amit végeznék. Vidéki vagyok, de mindenképpen budapesti egyetemben/főiskolában gondolkozom. Eléggé kreatív vagyok,most spanyolt és angolt tanulok (ha minden igaz akkor gimnáziumi éveim végére sikerül az emelt szintű spanyol és közép angol). Imádom a házakat, ezért gondoltam
a BKF - környezetkultúra szakra. Sokan dicsérik a humán erőforrás szakot is, abból a szempontból, hogy könnyen el lehet vele helyezkedni és sokat lehet vele keresni, erre azért figyeltem fel, mert ehhez az irányhoz fontos az emberekkel való együttműködés, amit szeretek (pl. ingatlan tanácsadó)
Számításba jöhet még a kommunikáció- és médiaszak, illetve a BKF-en van valami újságírós dolog :) - Azt is számításba vettem, hogy pl. elvégzek valami gazdaságit és pl. elvállalok mellette (ha találok) újságírói állást, csak mert azt hallottam, hogy újságírókból túlképzés van és fölösleges azt tanulni az egyetemen.
Körülbelül ennyi :) Kicsit össze-vissza írtam. Várom a tapasztalatokat, véleményeket, és a NORMÁLIS KOMMENTEKET!
köszönöm :)
Valóban elég sokmindent írtál egyszerre :D, de az jó, ha több opció van.
Azt fontos tudnod belsőépítész/környezetkultúra szakon felvételi vizsga van, így azt érdemes átgondolnod, hogy mennyire biztos a rajztudásod, össze tudsz-e állítani a felvételire egy portfóliót, itt meg tudod nézni, hogy most mi volt a felvételi: [link]
Ha meg érdekel az újságírás és a gazdaság is, akkor szerintem Neked nagyon jó lenne a kommunikáció szak és azon belül a gazdasági újságírás specializáció. Amúgy sokan mondják, hogy ahhoz hogy újságíró legyél, nem kell diploma... szerintem meg igenis fontos, hogy megtanuld az alapokat, és a főiskola alatt sok mindenbe belekóstolhatsz, mehetsz gyakorlatra, építheted a kapcsolatokat, amik nagy segítségedre lesznek az elhelyezkedésnél. A BKF-en elég sok gyakorlati tárgy is van, én oda jártam, és nem csak elméletben tanítják az újságírást.
Köszönöm a sok infót, a bkf-el azért szimpatizált ám, mert láttam, hogy a szakmában elég elismert emberek oktatnak. Mostanában nagyon elkapott az írás, tegnap alig tudtam elaludni, mert annyi ötletem volt egy alig-alig elkezdett regénnyel kapcsolatban, hogy csak na. Elkezdtem blogolni is :) Írtad, hogy újságírást tanultákl. Könnyen el tudtál helyezkedni vele? Környezetkultúra szakról miket hallottál?
Bocsánat a sok kérdésért, csak nincs olyan ismerősöm, aki járt volna a bkf-re és azért olyantól, aki ott tanult szívesebben hallok véleményt, mint olyan valakitől aki nem is ismeri. :)
Köszönöm :)
Mesterképzésre is jelentkezhetsz.:)
Egyébként oktatnak környezetkultúrát itt is ha érdekel :
Nyíregyházi Főiskola Bölcsészettudományi és Művészeti Kar
Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!