Ha valaki orvosi után elmegy Phd-hallgatónak, annak a 3 év Phd után még először le kell töltenie szintén a 3 év rezidensit?
Phd előtt nem kell rezidenskedni. Phd képzésre azonnal az egyetem után (de persze később is) lehet jelentkezni.
A rezidensképzés a szakképzésnek a része, tehát azzal együtt szaktól függően x év.
A pdh-t két okból szokták választani:
1. A kutatás, tanítás érdekli őket, és esetleg nem is szeretnének klinikumban dolgozni.
2. Nem veszik fel őket rezidensképzésbe, de nem szeretnének pénz nélkül otthon ücsörögni (a nappali phd-ért ugyanis kap pént az ember).
Azért a Phd nem úgy van, hogy valaki gondol egyet egyetem után.
Kell először is egy jó tanulmányi eredménnyel végzett alapdiploma és nem árt,ha már az alapképzés során TDK-zol, demonstrátorkodsz, próbálod magad bedolgozni a tanszékre.
És nyilván két tudományos élet szempontjából releváns nyelv magas szintű ismerete (tehát nem lovári-eszperantó szint)
Ahhoz képest, hogy csak pár poszterem volt, meg némi plusz pontom, elég könnyen bejutottam a SOTE PhD-re... ráadásul mérnök diplomával.
3 év alatt szerintem nem lehet megcsinálni, csak ha nagyon mákod van.
Kb 20-ból 18 embert felvettek idén nappali ösztöndíjasra.
Lehet idén több volt a keret.
Jól van na.
Én még akkor jártam egyetemre, amikor még nem vettek fel mindenkit,aki véletlenül az egyetem felé tévedt.
Ma hallom egy ismerősömtől, hogy Elte-re jár, mondom milyen szak?
Rekreáció.
Na, mondom, az Elte is bevállal már mindent pénzért.
SE Doktori iskola
felvételi értékelés szempontja:
korábbi eredmények
ami 3 részből áll
korábbi tanulmányi eredmények
korábbi tudományos munkák
egyéb eredmények(nyelvvizsga, külföldi tanulmányút, kiemelkedő szakma-specifikus eredmények)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!