Melyik évben volt a legnehezebb szerintetek az emelt biológia érettségi?
Szerintem a következő a legjobb tanulási módszer:
Beosztod, hogy melyik tananyagot mikor tanulod. Például én minden hétre beosztottam a tanulnivalót/ átnéznivalót január elejétől május elejéig. A legfontosabb, hogy legyen pihenő-hét is, mert úgy könnyebb egy kicsit. :)
Én mindegyik anyagról írtam vázlatot, meg a tanórai vázlatok is segítettek.
Szerintem a gyakorlás is nagyon fontos, én minden témakör után gyakoroltam feladatgyűjteményekből...
A tanáraim is mindig azt mondták, hogy az utolsó időszakban már csak feladatsorokat oldjak, s ne témakörönkénti feladatokat, mert az úgy sokkal hatékonyabb. Nekem az is bejött, hogy magasabb szinten tanultam a dolgokat: emelt érettségim volt, de a tanáraim különböző egyetemi dolgokat másolgattak meg küldözgettek nekem, így volt miből "felejteni", és mégis többet tudtam, mint a többiek :)
Természetesen mondjuk emelt érettségin mindent kell tudni, ami a könyvekben van, közép szintre meg az oktatási hivatal honlapján fent van a követelmény.
Ezek a joker-témák, szinte alig van olyan év, amikor nem jönnek elő írásbelin vagy szóbelin:
- növények szaporodása, kettős megtermékenyítés, nemzedékváltakozás
- fotoszintézis
- fehérjeszintézis
- biológiai oxidáció
- etológiai kísérletek (ez az idén is volt az írásbelin)
És még van pár olyan téma azért, ami elég gyakori...
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!