Milyen könyveket ajánlotok biológia érettségire?
Legfőbb szempont, hogy emelt szintre készítsen fel és, hogy kizárólag az anyag legyen, benne és kiegészítő információk. Illetve, hogy tematikusan legyenek szétosztva a tudnivalók, ne úgy, hogy 30 oldallal később még pár információt elárul arról, amit már sokkal előbb tárgyalt. És jó lenne, ha nem lennének a mondatok csűrve, csavarva, egzotikus kötőszavakkal, mert nem tankönyvbe valónak tartom. És ne legyenek csupán a tankönyv vastagítás céljából háromszor leírva más szavakkal ugyanazok az információk. Létezik ilyen könyv? Nekem Szerényi érettségi felkészítős könyve nagyon bevált, de sajnos annak csak később venném hasznát, mert - ahogy a bevezetésben is le van írva - csak azt tárgyalja részletesen, amit az iskolai könyvek csak megemlítenek.
A mozaikos könyveket szeretem, de a biológiakönyv szerintem nagyon kezelhetetlen, jelenleg abból próbálok tanulni, mert sokan ajánlották de ha valakinek van jobb ötlete, tapasztalata más könyvekkel, annak nagyon örülnék.
Ha a kilencedikes (Élőlények teste,életműködése és környezete) könyvet végigveszem, akkor melyik tizedikes könyv következik? (élőlények változatossága vagy az ember működése, öröklődés alapjai?) És ha az embereset végigvettem, akkor a tizenegyedikesben (sejt és az ember biológiája) mennyi lesz a már megismert információ? A tizenkettedikes (életközösségek biológiája, az evolúció és az öröklődés) teljesen új anyag, vagy csak ki akartak adni még egy könyvet feleslegesen?
...
Előre is köszönöm. :D
A Panemslis az etalon, amellett nagyon hasznos kiegészítőnek a műszaki kiadó emelt szintű sorozata.
ennek a szériának a kötetei.
Első: Így kezdtem neki, és nagyon nem tetszett a tizedikes. Főleg az első témakör. Össze-vissza volt minden. Szóval szerintem hanyagolni fogom.
Megnézem amit ajánlottatok, és ha tetszik holnap meg is veszem. A Műszaki kiadóval is szerencsét próbálok majd.
Nagyon köszönöm!
Dr. Berend Mihály könyvei:
I. Növénytan; II. Állattan, ökológia; III. A sejtbiológia, az állati és emberi szövetek, szaporodás és egyedfejlődés, öröklődés és változékonyság; IV. Az emberi szervezet, önszabályozás, az állatok viselkedése, populációgenetika és evolúció, biotechnológia.
Ezek kifejezetten emelt szintű könyvek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!