Milyen könyveket ajánlotok ezeken kívül emelt biológia érettségire?
Én a mozaikosból készültem, plusz az órai jegyzetemből, ill. szóbelire még két könyvből (130 tétel biológiából és Sebőkné: Biológia 3, főleg az előbbiből). Nekem ez bevált, nagyon jól sikerült az emeltem.
A mozaikos szerintem jó könyv, szép színes, leírja amit kell, logikus, de több embert hallottam szidni, ízlések és pofonok. :) A képeket viszont mindenképpen érdemes megnézegetni benne, mert elég jók.
Amit ajánlok nagyon, az a 130 tétel biológiából a Maxim kiadótól, főleg a szóbelire jó, de az esszérészhez is hasznos lehet, meg amúgy is, nekem voltak benne új információk.
A kétkötetes Szerényit is megvettem, de nem nagyon használtam, sokkal több van benne, mint ami kell az érettségihez, nekem ehhez nem volt erőm. De hallottam
A panemsulissal szemeztem sokáig (mivel rövid, úgy néz ki, kevesebbet kell tanulni :D), de aztán inkább maradtam az ismertnél, de azt hallottam nagyon jó és annak is tűnt. Ami a legfontosabb, hogy nézegesd a követelményrendszert, mert egy könyv sincs, amiben minden benne van, van amit tanártól kell kérdezni/neten rákeresni/stb.
Dr. Berend Mihály könyvei:
I. Növénytan; II. Állattan, ökológia; III. A sejtbiológia, az állati és emberi szövetek, szaporodás és egyedfejlődés, öröklődés és változékonyság; IV. Az emberi szervezet, önszabályozás, az állatok viselkedése, populációgenetika és evolúció, biotechnológia.
Ezek kifejezetten emelt szintű könyvek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!