Sürgős segítséget, olajmérnöki kar?
Bocs, de ezt nem értem:
"az anyagi helyzetem nem engedi,hogy nappalin tegyem le ..."
1. Nincs olyan, hogy olajmérnöki kar, Műszaki Földtudományi Karon belül van Olaj és Gázmérnöki szak, amihez Bsc diploma megléte szükséges, ugyanis ez Msc képzés.
2. Ha nincs Bsc diplomád, akkor nem fogsz bekerülni 3,5 éven belül az biztos.
3. Ha van Bsc diplomád, akkor sem biztos, hogy bekerülnél mivel egyrészt szeretnek ME-n végzett mérnököket felvenni, másrészt elég jó eredmények kellenek, hogy be tudj jutni.
4. Amire te elvégeznéd már olaj nem is lenne. :D
#4-es válaszadó!
Mit nem értesz rajta? Sokaknak nem jó az anyagi helyzete, ahhoz, hogy nappalin végezze el a főiskolát. Ugyanis a főiskola iszonyatos pénzt felemészt. Koli, albérlet, kaja, utazás, rezsi, aztán még ott elmenni kicsit szórakozni, stb... A levelezős rendszer annyiban költséghatékonyabb, hogy lehet mellette dolgozni, illetve nem kell kifizetni az albit, kolit, rezsit, kaját, stb. Nekem egy hónapom benne volt 55ezer Ft-ba. A szüleim alig bírták összekaparni nekem, mert nem élünk túl jó anyagi helyzetben. Ha nem kaptam volna ösztöndíjat és nem mentem volna a város legrosszabb és egyben legolcsóbb kolijába, akkor nem tudtam volna folytatni a főiskolát.
Akkor te államilag finanszírozott, levelezős képzésre akarsz bejutni?
Utólag jöttem rá, hogy van ilyen is. Bocs.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!