Konduktor szeretnék lenni, és ahhoz kérnék segítséget, hogy miből lenne jó leérettségiznem?
Attól függ, miben vagy jó. Ha németből lesz nyelvvizsgád, akkor emelt szinten szerintem semmiképp ne érettségizz, mert nem kapod meg rá a +50 pontot, viszont biztosan kevesebb % lesz, mint középszinten, ezért nem éri meg.
Csak kettőt kell választani, az egyik érdemes, hogy a német legyen, ha nyelvvizsgád is lesz belőle, mert a középszintű érettségi fényévekkel könnyebb. A másik legyen az, amibe biztos vagy, hogy jobban sikerül.
Pontokat lehet úgy is számolni, hogy az érettségi pontjaidat duplázod, mondjuk a magyart vagy a németet (ahogy én is fogom) és én megnéztem, hogy jobban járok, ha középszinten 90%-ot írok, mintha emelt szinten 60%-ot. Azért, mert fontosabb, hogy a 400 pontból többet érjek el, mint a 100 többletpontból.
Egyébként én is konduktor szeretnék lenni, elég sok dolognak utánajártam már, ha van kérdésed, írj nyugodtan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!