Idegen szavakat hogy lehet könnyen megtanulni? Egyszerűen nem rögzülnek a szavak a fejemben :S
Lehet egy oldalon tanulni az idegen szavakat,én is ezen tanulom többnyire a szavakat,ez az oldal angol nyelvű:
Úgy is lehet,ha szókártyákat csinálsz,az egyik oldalára a magyar,a másik oldalán idegen nyelven írod fel a szót.
Vagy valamilyen szót hozzá mondasz,és így hamarabb megjegyzed.Ilyen nekem a "csirkás póló",amit az olasz pollo szóhoz kapcsoltam.(Jelentése ennek a szónak: csirke)
Rewmélem,hogy segítettem.:)
Nekem is nagyon nehezen megy ez a rész, a nyelvtan viszont egyből megragad...
Az előző két módszer jó, én is használtam. Mégis az igazán jó módszer emellett, ha mondatokat, később pedig történeteket próbálsz alkotni a megtanult szavakkal és a szövegkörnyezetben próbálod tanulni őket. Az is sokat segít, ha egy szövegrészt lefordítasz az adot nyelvből magyarra és utána megpróbálod visszafelé. Ezt addig csinálod, míg majdnem ugyanaz lesz a te verziód. Kezdő szinten pontosan, haladó szinten elég megközelítőleg fordítani, a lényeg, hogy a szót vagy szinonimáit tudjad használni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!