Magyar szóbeli érettségi! 25 pont mennyire nehéz?
Ennyi kéne ugyanis pont hogy szóbelizni mehettem! 13 pontom lett (azaz 25 kell a 37,5-höz /25%/).
Ha csak felületesen mondom el a dolgokat, de nem beszélek hülyeséget, akkor ezt megkaphatom? Mert néztem egy pontozási értéket 0-9, 10-19, 20-25-re bontva, de én azon nem tudok kiigazodni.
Előadásmódnál mi számít igazán? (mert ugye 25 pont előadásmód, 25 pont a tartalom.)
megakadás talán gátolható, a 30 perc alatt elkészített vázlattal.
ez a "szakzsargon" már nehezen. ilyenek mennek hogy: alliteráció, propozíció, enumeráció de ilyen összetett mondatok már nem.
És viselkedj" komolyan"
13 pontod lett az írásbelin?
Próbálj meg irodalomból jól felelni (sokat mondani),
hogy a nyelvtannal ne kelljen annyit "szenvedni"
Úgy emlékszem, az irodalommal kezdik
(Tehát ott érdemes minél többet összehozni)
megpróbálok lassan érthetően, de mégis szakadás nélkül beszélni. (félek, ha úgy felelek mint eddig, akkor 5 perc alatt elmondok mindent.)
Nem baj ha kifutok az időből gondolom. Úgyis megállít a szaktanár.
jó de egyben van a kettőre 15 perc nem?
csak gondolom a tétel eleje az irodalom.
Azért azt is szokták" nézni, hogy addig milyen tanuló voltál meg az írásbelid milyen lett-
Legalábbis nálunk- Aki addig kitűnő volt, annak érettségin is megadták az ötöst (kicsit "pofára" is
ment)
Az írásbelin is az irodalmi rész volt hosszabb!
(Igaz, ott meg a nyelvtannal kezdődött)
Próbálj meg minél tartalmasabb, szakszerűbb feleletet összehozni
na én keddre vagyok beosztva, megnyugodtam :D
délutánra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!