Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magyar szóbeli érettségi! 25...

Magyar szóbeli érettségi! 25 pont mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

Ennyi kéne ugyanis pont hogy szóbelizni mehettem! 13 pontom lett (azaz 25 kell a 37,5-höz /25%/).

Ha csak felületesen mondom el a dolgokat, de nem beszélek hülyeséget, akkor ezt megkaphatom? Mert néztem egy pontozási értéket 0-9, 10-19, 20-25-re bontva, de én azon nem tudok kiigazodni.

Előadásmódnál mi számít igazán? (mert ugye 25 pont előadásmód, 25 pont a tartalom.)

2013. jún. 16. 19:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Előadásmódnál, az, hogy nem akadsz meg, folyamatosan és magadtól beszélsz, illetve használsz szakzsargont.
2013. jún. 16. 19:13
 2/16 A kérdező kommentje:

megakadás talán gátolható, a 30 perc alatt elkészített vázlattal.

ez a "szakzsargon" már nehezen. ilyenek mennek hogy: alliteráció, propozíció, enumeráció de ilyen összetett mondatok már nem.

2013. jún. 16. 19:17
 3/16 anonim ***** válasza:

És viselkedj" komolyan"

13 pontod lett az írásbelin?

Próbálj meg irodalomból jól felelni (sokat mondani),

hogy a nyelvtannal ne kelljen annyit "szenvedni"

2013. jún. 16. 19:33
 4/16 anonim ***** válasza:
59%

Úgy emlékszem, az irodalommal kezdik

(Tehát ott érdemes minél többet összehozni)

2013. jún. 16. 19:34
 5/16 A kérdező kommentje:

megpróbálok lassan érthetően, de mégis szakadás nélkül beszélni. (félek, ha úgy felelek mint eddig, akkor 5 perc alatt elmondok mindent.)

Nem baj ha kifutok az időből gondolom. Úgyis megállít a szaktanár.

2013. jún. 16. 19:35
 6/16 A kérdező kommentje:

jó de egyben van a kettőre 15 perc nem?

csak gondolom a tétel eleje az irodalom.

2013. jún. 16. 19:36
 7/16 anonim ***** válasza:

Azért azt is szokták" nézni, hogy addig milyen tanuló voltál meg az írásbelid milyen lett-

Legalábbis nálunk- Aki addig kitűnő volt, annak érettségin is megadták az ötöst (kicsit "pofára" is

ment)

2013. jún. 16. 19:41
 8/16 anonim ***** válasza:

Az írásbelin is az irodalmi rész volt hosszabb!

(Igaz, ott meg a nyelvtannal kezdődött)

Próbálj meg minél tartalmasabb, szakszerűbb feleletet összehozni

2013. jún. 16. 19:43
 9/16 Anna Reverse ***** válasza:
Egy jó tanács ..azzal kezd a szóbelit amit biztosabban tudsz,nem muszáj az irodalommal kezdened ha azt érzed hogy a nyelvtant tudod jobban. Sokat számít az első pár perc,tehát hogy nem csak makogsz valamit az orrod alatt hanem magabiztosan kinyilvánítod a tudásodat.
2013. jún. 16. 20:54
 10/16 A kérdező kommentje:

na én keddre vagyok beosztva, megnyugodtam :D

délutánra.

2013. jún. 17. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!