Bioszosok! Szerintetek a közép és emelt szintű biológia szóbeli tételek valamennyire fedik egymást?
Tudom, hogy emelt szinten bármit kérdezhetnek, de biztosan van valami rendszer. Például most kaptam közép tételeket és benne van a keringési rendszer, emésztés, környezetvédelem stb. Az emeltben is hasonlóak lesznek, csak bővebben kell őket kifejteni?
Másik kérdés: emelteseknek. A tételekhez meg vannak adva kérdések, amikre válaszolni kell? Ti hogyan adtátok elő a feleletet? Eléggé izgulok.
1 oldalban nem lehet összefoglalni amúgy a keringési rendszert középszinten sem. Akkor a ti tételetek vagy nagyon hiányos, vagy csak egy részlete. GOndold már el:
- vér alakos elemei
- vérplazma
- vér, szövetnedv, nyirok (keletkezése)
- nyirokkeringés
- hajszálerek
- vénák
- artériák
- szív felépítése
- kis vérkör, nagy vérkör
- szívbetegségek (trombózis, vérnyomás, infarktus, érelmeszesedés)
Kapásból mindegyik témáról minimum fél oldalt lehet írni WORD-ben! Ehhez még jönnek emelt szinten ilyen finomságok, mint hemoglobin szerkezete, véralvadás folyamata, nyirok és szövetnedv áramlási mechanizmusa, vérnyomás, véráramlás sebességi grafikonok, szinuszcsomó, pitvarkamrai csomó, tehát a szív ingerkeltő rendszere stb.
Köszönöm a válaszokat : )
Van mindenről 10-20 oldalam és azokat tanulom, a közepet csak összefoglalásként gondoltam, hogy talán az is segítene. Csak pár témakör gázos nekem. meg persze az, hogy bármit kihúzhatok és nem szeretném elrontani a szóbelit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!