Hogyan tudok jól tanulni?
Most rosszak a jegyeim, pedig tanulok az összes tantárgyra nagyon sokat. A logikus tanulást is próbáltam már, de úgy látszik, hogy nem válik/ vált be.
Ötleteket kérnék, hogy nektek melyik tanulási módszer(ek) váltak be?
Én a magyarral/ törivel vagyok így. Hiába tanulom napokig az anyagot nem marad semmi meg a fejemben. Idő után az anyagra sem tudok figyelni olvasás közben :(
orvos azt mondta hogy olyan szinten nem érdekel ez a két tantárgy hogy az agyam megtagadja a tanulását :(
már 2x buktam meg magyarból éretségin nem tudok felvételizni egytemre. pedig a pontom bőven meglenne 385 pont Villamosmérnökre szeretnék :(
Hova jársz?
Írod, hogy nem jók a jegyeid, de legalább nem buktál
Hányadikos vagy?
Lehet az is, hogy nem jó (nem neked való) iskolatípusba
jársz (Pl. jobb volna egy szakközép)
Meg az is fontos, hogy a tantárgyak érdekeljenek
Ha nem érdekel, akkor nehéz megtanulni
Próbálkozz hangosan tanulni. Olvasd fel magadnak az anyagot, a legfontosabb részeket ismételd többször el, aztán ha úgy érzed megy próbáld meg füzet nélkül hangosan felmondani. Készíthetsz mellé pár szavas rövid vázlatot is ami köré felépíted az anyagot. (Ha jobban megy úgy járkálj közben. Mikor az érettségire tanultam én szerintem kilométereket sétáltam az előszobánkban)
Készíthetsz cetliket is az évszámokkal és az eseményekkel, és játszhatsz velük mint egy memória játékkal, amikor össze kell párosítanod a dolgokat. Ez ugyanúgy megy nyelvtanulásnál a szavakhoz.
A mateknál szerintem a legfontosabb a gyakorlás. Oldj meg minél több feladatot, hogy megjegyezd az alapítpusok megoldásának menetét, aztán jöhetnek a nehezebbek, ha már ráállt az agyad.
Remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!