Milyen hiányszakmák vannak egy lány számára?
2 év múlva érettségizek, szeretnék bekerülni egy erős egyetemre, azonban lehet, hogy nem vesznek fel, és szakma tanulására adom a fejem.
Érdekelnek az állatok, és főleg ilyen téren helyezkednék el szívesen(egyetemen is ilyen téren tanulnék HA...)
Akár egy állatkertben, de még erdészeti területen is el tudnám képzelni a jövőm. De nagyba függ az is, hogy mennyit keresnék vele, és hogy egyáltalán kapnék e munkát.
Ti mit ajánlotok? Tudom, hogy még messze van az érettségi, de szeretnék rákészülni.
Az elsővel talán jobban keresnék, és gyorsabban is kapnék munkát, azonban a második jobban vonz...
köszi a válaszokat! :)
Várom a továbbiakat is :)
én is hasonló dolgok iránt érdeklődök :) sajnos azt nem tudom hogy mire menj de azt igen hogy mire ne,remélem ez is segít a jó választásban. :)
NE menj biológusnak és különösképpen NE az ELTE-re.
(legalábbis addig biztos amíg ez a kétszintes rendszer van. én most végzek ott a bsc-vel és rengeteg a szenvedés, gyötrelem, ami még messziről sincs arányban az elhelyezkedési lehetőségekkel, hiszen azok nagyjából a 0-val egyenlőek... nem mondom hogy nem lehet elvégezni( bár baromi nehéz), de nem hiányszakma, az elte viszonylag ontja magából a biológusokat, akik közben lelkileg megnyomorodnak. hiába szereted a biológiát és hiába tanulsz, semmit sem ér, mert mindenkit csak az érdekel hogy mit nem tudsz. gyakorlati tudásod nem sok lesz mert csak magolni kell, állatokat inkább a boncasztalon láthatsz.
ettől függetlenül a biológia az egyik legszebb és legérdekesebb dolog szerintem és ne add fel, csak ide ne gyere ha teheted :) )
Állatorvosi asszisztens? Az teljesen téves dolog a részedről. Egy tanfolyam, amit csak saját pénzeden végezhetsz el. Már miért ne vennének fel? Aki ilyen tanfolyamot szervez, az örül minden jelentkezőnek, neki az a bevétel.
Ilyenbe ne gondolkozz, ha egyetemre szeretnél menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!