Szerintetek mit lenne érdemes tanulnom? (bővebben lent)
Én egy 20 éves lány vagyok, tavaly érettségiztem, és most bgf-re járok, de csak felsőfokú szakképzésre (amivel - lássuk be - nem hiszem hogy sokat fogok tudni kezdeni)
Szóval mindenképpen tovább akarok tanulni. De az a baj, hogy bármit néztem eddig, bármilyen szakot, mindig akadt valami probléma.
Például: nekem nagyon tetszik a nemzetközi tanulmányok, de mivel nincs olyan ismerősöm, vagy rokonom, aki segíteni tudna nekem diplomataként elhelyezkedni, nem hiszem hogy sokat tudnék vele kezdeni. A KüM-be pedig nem hiszem h háromévente felveszik azt a több ezer embert, akit kidob az ELTE, Corvinus ésatöbbi :)
Szívesen dolgoznék állami cégnél, de itt engem leginkább a rendőrség érdekelne, de itt meg úgy tudom, h teljesen átvizsgálják az embert, mindenbe belekötnek, egyik ismerősömet azért nem vették fel, mert szemüveges!!! és mivel fizikaliag sem vagyok még a toppon, nagy valószínűséggel elbuknék a fizikai próbán is :(
Igazából ami engem érdekelne... amiben jó vagyok: nyelvek (angol és német), nagyon barátkozó típus vagyok, és nagyon szívesen megismertetném az emberekkel a magyar habitust, magyar kultúrát(ezért tetszik a nemzetközi tanulmányok, és ha már kultúra akkor turizmus-vendéglátás:) ), másrészt lány létemre kissé fiús vagyok, ezért mennék el szívesen a rendőrségre dolgozni.
Ti mit ajánlanátok nekem? Most nem azt kérem tőletek, hogy győzzetek meg, hogy próbáljam meg ezeket a szakokat, csak azért mondtam, hogy nagyjából lássátok, mikben vagyok jó. :) Bármilyyen jó tanácsnak örülnék, amiben szerintetek lenne esélyem, vagy amit érdemes lenne tanulnom :)
egyáltalán mit érdemes ma tanulni egy hozzám hasonló korú habitusú lánynak?!?!??!!? :)
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!